Sabri Apaydın Ünye Maçını Değerlendirdi

Sabri Apaydın Ünye Maçını Değerlendirdi

GALİBİYET ALDATMASIN !

Sezondan umduklarını bulamayan iki takım, güneşli güzel bir Boyabat gününde, Daylı Stadın da karşı karşıya geldiler. Boyabat1868 Spor ve Ünye 1957 Spor arasındaki karşılaşma, iki takım içinde çıkış maçı havasındaydı. Karşılaşma öncesi Boyabat1868 Spor ’da Enes, Taha ve Devlet kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yer almazken, Ünye ekibinin kadro dışı bıraktığı için 5 futbolcusu kadroda yer bulamadı. Maçı Trabzon bölgesi hakemlerinden İrfan Çağrı, Miraç Berk Kölemen, Turgay Güler ve Hakan Can Çınar  yönettiler. 

Karşılaşamaya Boyabat1868 Spor hızlı başladı. İstekli ve agresif futbolun karşılığını 7. dakika da kazandığı penaltıyla gördü. Boyabat1868 Sporun hızlı atağında ceza sahası içinde Ünyeli futbolcunun Ahmet Onur’u düşürmesi sonucu kazanılan penaltıyı Selahattin gole çevirdiğinde dakikalar 8’i gösteriyordu. Bu gol aynı zamanda sahamızda attığımız ilk gol olarak istatistiklere geçti.

Erken gelen gol ile takımın baskısı ve oyun isteği artar diye düşünürken, tam tersi oldu. Gol sonrası takımımız aslına! döndü. Önceki maçlarda olduğu gibi kademeler arası mesafe arttı, takımın hızı azaldı, anlamsız bir isteksizlik ve tedirginlikle pozisyon üretmedeki verimlilik düştü, top kayıpları arttı. Gol sonrası yaşadığımız bu olumsuz değişiklik, yediği şok golle kötü başlangıç yapan Ünye 1957 Spora yaradı. Misafir takım oyundan kopmayarak cılızda olsa kontrataklarla gol aradı. Gol sonrası orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşma 1-0 takımımızın üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı zevksiz bir futbolla başladı. Boyabat1868 Sporun isteksiz ve yavaş futboluna, Ünye ekibi gücü yettiğince karşılık vermeye çalıştı. Oyun 80. Dakikaya kadar heyecansız bir orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 80. Dakika da, Boyabat 1868 Sporun forveti Muhammet İbrahim Özdemir’in, rakip sahadaki ikili mücadele sonrası yaptığı anlamsız sert hareketini Hakem İrfan Çağrı kırmızı kartla değerlendirdi. Kırmızı kart sonrası gerilen ortam oyunun hareketlenmesine neden oldu. 10 kişi kalmasına rağmen atak yapan, golü isteyen Boyabat1868 Spordu. Tolga Amasyalının 85. Dakikada ceza sahası dışından attığı şuta, Ünye kalecisinin yapacağı hiçbir şey yoktu. Bu güzel gol ile ev sahibi ekip 2-0 öne geçti ve kırmızı kartla umutlanan Ünye1957 Sporun umutlarını bitirdi.

Gol sonrası sağ kanatta Emre’nin bindirmeleriyle Boyabat1868 Spor iki pozisyon daha buldu ama pozisyonlar golle sonuçlanmadı. Karşılaşma 2-0 sonuçlanacak diye beklenirken 90+5. dakikada Ünye ekibinin atağında top ceza sahasında Hakan’ın eline çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Emre Polat, Ünye1957 Sporun ligdeki ilk golünü atmış oldu. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Boyabat1868 Sporun 2-1 üstünlüğüyle son erdi. Hakem maç boyunca oyunun sonucuna etki edecek bir hata yapmadı. Muhammet’e verdiği kırmızı kartta karar biraz ağır gibi görünse de, hareket kırmızı karttı. Ben hakemin kırmızı kart kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

İLKLERİN MAÇI

Boyabat1868 Spor ile Ünye1957 Spor karşılaşması birçok noktada ilklerin maçı oldu. Ev sahibi ekip kendi sahasında ilk golünü attı ve ilk galibiyetini aldı, Ünye ekibi ligdeki ilk golünü bu maçta attı.
BU PERFORMANS BU LİG İÇİN YETMEZ
Takımımız karşılaşmada golü bulana kadar istekli ve agresif futbolu ile umut verdi. Yaptığı baskı sonucu penaltı kazandı ve öne geçti. Gol sonrası takımın fabrika ayarlarına dönmesi, önceki maçlardaki gibi kademeler arasında mesafenin açılması, oynanan isteksiz futbol can sıktı. Güçsüz rakip karşısında alınan üç puan güzel ama bizi kandırmasın. Takımın çok daha agresif ve istekli olması gerekiyor. Bu oyunla ligdeki diğer takımlar karşısında zorlanacağımız muhakkak.

ÇETİN, TOLGA VE AHMET ONUR BİR ADIM ÖNE ÇIKTILAR

Karşılaşma öncesi herkes iyimserdi, ligde galibiyeti bulunmayan Ünye1957 Takımına karşı kolay galibiyet alırız düşüncesi, takımı etkilemişti. Maç boyunca oyuncuların kendilerini zorlamaması bazı oyuncuların konsantrasyon eksikliği bunu gösteriyordu. Özellikle yeni transferlerimizden 98 numaralı oyuncumuz Enes, maç boyunca dağınık görüntüsü ve yaptığı top kayıplarıyla kendinden beklentileri boşa çıkardı. Daha çok çalışması ve takım oyununa uyum sağlaması, yetenekleri konusunda şüphemiz olmayan Enes’i takımın yıldızlarından yapacaktır.
Karşılaşma boyunca soğukkanlı oyunu, yerinde müdahaleleri, yer tutuşu ve tecrübesi ile taraftara verdiği güven, 61 numaralı Çetin Güngör’ü maçta bir adım öne çıkardı. Gösterdiği performansla sahanın en iyilerindendi.
19 numaralı Ahmet Onur istekli oyunu, rakip sahada yaptığı baskı ve mücadelesiyle öne çıkan oyunculardandı. Ben Ahmet Onur’un çok daha iyisini yapabileceğine inanıyorum, 7 haftadır oynadığı oyunu yeterli görmemeli, isterse ve çalışırsa bu ligin en parlak oyuncularından biri olma kapasitesine sahip. 
10 Numaralı Oyuncumuz Tolga, Ladik maçından sonra bu maçta da harika bir gol attı. İsabet oranını artırırsa attığı şutlarla unutulmayacak futbolculardan olur. Biraz daha hareketli oynadığında takıma katkısının artacağını düşünüyorum. Tolga’ya tavsiyem her antrenman sonrası ekstra şut çalışması yapması ve şut silahını geliştirmesidir.

Karşılaşma da umut veren isimler de vardı. Bu sezon ilk kez ilk 11 de yer bulan Sabri Bayrakal ve sonradan oyuna giren Emre Altuntepe, maç kondisyonlarının ve maç tecrübelerinin artması ile birlikte takımın değişmezlerinden olabileceklerini gösterdiler. İstek ve hırsları takıma olumlu etki ediyor. Daha çok çalışmaları ve formayı istemeleri gerekiyor.

7. HAFTA 7 PUAN

Boyabat1868 Spor Ünye galibiyeti ile puanını 7’ye çıkardı. Ligin ilk yarısının bitmesine 6 maç kaldı. Önümüzdeki 3 maç; Ordu Altınordu Belediye Spor deplasmanı, evimizde Görelespor ve Giresun Bulancakspor deplasmanını puan alabileceğimiz karşılaşmalar olarak görüyorum. Rakipler güç olarak ve ligde bulundukları yer olarak takımımızla denkler. Bu karşılaşmaların sonuçlarını, maç içerisindeki küçük ayrıntılar belirleyecektir. Takımımız kırmızı kart cezaları nedeniyle eksik olsa da, yerine oynayacak oyuncuların bunu fırsat olarak görmeleri takıma olumlu yansıyabilir. Karşılaşmalarda bazı futbolcuların inisiyatif almaları, takımın oyun olarak düştüğü durumlarda, takımı ayağa kaldıracak müdahaleleri yapmaları gerekiyor. Bu üç karşılaşmada alacağımız puanlar bizi puan cetvelinde daha iyi yerlere taşıyabilir. Her şey Teknik Heyet ve futbolcuların elinde, onların bu süreçte gösterecekleri duruş, inanç ve azim Boyabat1868 Sporu daha iyi yerlere taşıyacaktır. Ben bu kadronun bunu yapabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum, yeter ki kendilerini sadece futbola ve takıma yoğunlaştırsınlar.

HOŞÇAKALIN, BOYABAT1868 SPOR İLE KALIN.

-Sabri Apaydın
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115