Sabri Apaydın Osmancık maçını değerlendirdi

Sabri Apaydın Osmancık maçını değerlendirdi

BOYABAT 1868 SPOR’UN SERİSİ SÜRÜYOR…

Bölgesel Amatör Lig, 4. Grup 12. Hafta maçı için Osmancık’taydık. 5 haftadır yenilgi yüzü görmeyen takımımız, puan cetvelinde averajla kendinden 1 sıra üstte olan rakibini yenip, üst sıralara demir atmak istiyordu. Osmancık Deplasmanında galip gelemesek te, aldığımız beraberlikle yenilmezlik serimizi 6 maça çıkarmayı başardık ve seriyi devam ettirdik.

TARAFTARIMIZ OSMANCIKTADA YALNIZ BIRAKMADI.

Çarşambaspor gibi yıllardır BAL ve 3.Lig deneyimi yaşayan takımlar kadar olmasa da, Boyabat taraftarı tüm deplasmanlar da takımının yanındaydı. Dün Osmancık’ta 30 civarı taraftar takımını yalnız bırakmadı. Özellikle Boyabat 1868 Spor, Boyabat Çeltik Spor ve Boyabat Spor atkılarıyla verilen fotoğraf anlamlıydı. Takım ligde iddiasını artırdıkça deplasman ve evindeki maçlarda taraftarların sayısı ve desteği artacaktır.

HOCA KAZANAN KADROYU BOZMADI

Teknik Direktör Metin Günay Osmancık deplasmanın da, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi maçının kazanan kadrosunu değiştirmedi. Kırmızı kart cezalısı Enes Bahadır’ın yerine Tolga kendisine ilk on birde yer buldu. Takımın santraforu Muhammet maça yedek başlarken, sağ bek mevkiinde Devlet 90 dakika sahadaydı.

ENES DEMİRCİ FORMUNU YÜKSELTİYOR.

90 dakika boyunca sahada oynanan futbol vasatı aşamadı. Osmancık Belediye Spor maç boyunca yakaladığı tek pozisyonda, kullanılan korner atışında, Osmancıklı oyuncu Alihan, uzun boylu stoperlerimiz arasından kafayı vurarak golü attığında dakikalar 32’yi gösteriyordu. Golden sonra şoku üzerinden atamayan takımımıza karşı Osmancık Belediye Spor’un  kısa süreli bir baskısını gördük ama bu ataklar cılız ve pozisyon üretmeyen cinstendi. Takımımız yediği golün şokunu üzerinden atıp oyuna tekrar tutunduğu anlarda, günün en çok mücadele eden oyuncularından Selahattin’in ortasında, Enes Demirci’nin akıl dolu kafa vuruşu takımımıza 43. Dakika da beraberliği getirdi. İlk yarı bu golle 1-1 sona erdi.
Oyunun 2. Yarısın da, tam bir orta saha mücadelesi izledik. Memleketinde oynamanın heyecanıyla olsa gerek, kaptanımız Ahmet Onur, çok mücadele etmesine rağmen heyecanlıydı. Oyunun kitlendiğini düşündüğümüz dakikalarda sahneye, Selahattin çıktı. Kullandığı serbest atışta topu ağlara gönderdi ve 73. Dakikada takımımızı 2-1 öne geçirdi.

DEVREYE HAKEM GİRDİ

Takımımız 2-1 öne geçtikten sonra, hakemin panik halini gördük. Önce hiçbir müdahale yokken tehlikeli bir noktada aleyhimize faul çaldı. Ardından evlere şenlik bir penaltı düdüğüyle “maça tüy dikti.” Osmancık Belediye Sporlu oyuncu topu ceza alanımıza yolladı. Top önce Enes’in ayağına, ayağından sekerek açık olmayan eline çarptı. Hakem “bokunda boncuk bulmuş gibi” sevinerek penaltı noktasına koştu. Top ele çarptığında el kapalıydı ve kural kitabında dediği gibi “ top futbolcudan sekerek eline gelirse penaltı olmaz”  kuralını uygulamak yerine, hakem skoru kendi belirlemeyi tercih etti. Osmancık Belediye Spor’un kullandığı penaltı atışı golle sonuçlanınca, karşılaşma hakemin istediği gibi 2-2 sona erdi.

ENES DEMİRCİ VE SELAHATTIN

Karşılaşma boyunca Enes Demirci ve Selahattin mücadeleleriyle öne çıktılar. Selahattin yaptığı bir asist ve attığı golle maçın skoruna direk katkı sağlarken, Enes attığı gol ve mücadelesiyle alkış aldı.

ÇARŞAMBA MAÇI SONRASI

Haftaya Pazar günü evimizde lig lideri Çarşamba Spor ile ilk yarının son maçına çıkacağız. Bu maçın ardından sezon 4 haftalık bir araya giriyor. Boyabat 1868 Spor bu süreçte ya kendini onaracak, güçlendirecek ve gelecek sezonun Şampiyon adayı takımının omurgasını oluşturacak, gelecek sezon çok pahalı ve ekonomik geri dönüşü olmayan BAL liginden kurtulup kendini 3. Lige atacak, ya da gücü yettiğince, dayanabildiğince BAL Liginde oynamaya devam edecektir. Uzun süre BAL Liginde mücadele etmek ciddi bir gelir istiyor. Ekonomik olarak uzun yıllar bu ligde mücadele etmek neredeyse imkânsızdır. Ekonomik olarak yıllık 1.5-2 milyon lira girdisi olan TFF 3. Lige çıkmak, takımımız için tek seçenektir. BAL Liginde ilk senemizde kazandığımız tecrübe ile gelecek sezonu şimdiden planlamamız ve tüm enerjimizle 3. Lig hedefi için çalışmamız, Boyabat ismini 3. Lige taşımamız gerekiyor. Ben doğru planlamalarla bunu gerçekleştirebileceğimize inanıyorum.

Sağlıcakla Kalın, Boyabat 1868 Spor ile kalın…

-SABRİ APAYDIN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115