Sabri Apaydın Merzifonspor Maçını Değerlendirdi

Sabri Apaydın Merzifonspor Maçını Değerlendirdi

BOYABAT1868 SPOR; GÜNÜN SONUNDA KAZANANLAR SADECE İNANANLAR OLACAKTIR.


Boyabat dün kalabalık günlerinden birini yaşadı. Panayır alanı, Geleneksel Boyabat Yağlı güreşlerinin yapıldığı Boyabat Stadı ve Boyabat1868 Spor, Merzifon Spor karşılaşmasının oynandığı Daylı stadı doluydu. Güneşli güzel bir Boyabat gününde, insanlar panayırın, Yağlı güreşin ve futbolun temaşasına doydu. Tek üzüntümüz Boyabat 1868 Spor’umuzun evinde yine gol atamaması ve 2. Mağlubiyetini almasıydı.
Karşılaşma öncesi umutluyduk. Bizimle aynı puandaki rakibimize karşı evimizde kazanarak “Şeytanın bacağını kıracaktık.”. Panayır ve Güreşlere rağmen maça ilgi yoğundu. Kulübün varoluşunda büyük emek ve fedakarlıkları olan Boyabat 1868 Spor İstanbul Mütevelli Heyeti takımı yalnız bırakmayıp maçı izlemeye gelmişti. 

Takımımızın karşılaşmaya “Ordumuzun yanındayız” pankartıyla çıkması tribünlerden alkışlarla karşılık buldu.
Karşılaşmanın başlama vuruşuyla birlikte, galibiyeti isteyen, saldıran, agresif mücadele eden bir takım bekliyorken, kendi sahasında bırakın galibiyeti, gol atamayan takımımızın bu gidişata tepkisini ne yazık ki göremedik. Diğer maçlardaki gibi defans ve forvet kademeleri birbirine çok uzak oynayan, orta sahada top tutup oyun kuramayan, topu kanatlara taşıyamayan ve en önemlisi oyunun tıkandığı anlarda insiyatif alıp takımı ateşleyen (birazcık Selahattin) oyuncularımızın olmadığı bir karşılaşma izledik. Kısaca Atakum, Niksar ve kazanmamıza rağmen Ladik karşılaşmalardaki oyunun bir kopyasını izledik.

 

Tanzer’e rağmen…


Kazandığımız Ladik maçı dahil oynadığımız 5 karşılaşma da sahanın en iyisi kaleci Tanzer’di. Oyunu istemesi, yer tutuşları ve kurtardığı pozisyonlar bu maçta da Tanzer’i takımın ve sahanın en iyisi yaptı. Tanzer’in iyi oyununa rağmen Atakum, Niksar ve Merzifon karşılaşmalarını kazanamamamız, oyun zaaflarımızı, eksikliklerimizi ortaya koyması açısından anlamlıdır.


Ömer Can Ahenk; Merzifon Spor’un 10 numarası..

Boyabat1868 Spor, Merzifon Spor karşılaşmasında sahanın Tanzer ile birlikte en iyisi, Merzifon Spor’un 10 Numarası Ömer Can Ahenk’ti. 34. Dakikada attığı goldeki ustalık kokan vuruşu, karşılaşma boyunca takımına kattığı değer ve oyuna verdiği ivme ile göz kamaştırdı. Ömer Can Ahenk’i izlerken Boyabat 1868 Spor tribünlerin de  “keşke bizim takımda olsa” demeyen kimse yoktu.


Hakem sorunsalı…


Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta, 5 haftayı geride bıraktık. 5 hafta boyunca hakemlerle yaşadıklarımızın bir bilançosunu çıkardım;
Ligin açılış karşılaşmasında evimizde Atakum Belediye Spor ile oynadık. Maçı Ankara bölgesi hakemlerinden Onur Güneş yönetti. Karşılaşma boyunca tüm takdir haklarını rakip takımdan kullanmasının yanında, takımımızın attığı net golü faül gerekçesiyle saymadı. Pozisyonda golü atan oyuncumuza en yakın rakip oyuncu 2 metre uzaktaydı. Nasıl faul yaptığını hala çözebilmiş değiliz.
Deplasmanda oynadığımız Çankırı1074Spor karşılaşmasında maçı yine Ankara bölgesi hakemlerinden Mahir Emre Herdem yönetti. Çankırı adına yarattığı penaltı ve maçın uzatma süresinin de bittiği dakikalarda 1-1 giden oyunda Çankırı’nın net faul ile yarattığı pozisyonda gözü önünde olan pozisyonu devam ettirerek golü attırıp maçı bitirmesi,
Son hafta oynanan Merzifon Spor  maçını Düzce bölgesinden Nihat Hartlı yönetti. 

Hakem baştan sona kötü niyetliydi, Merzifon Spor’un attığı golün başlangıcında, gözünün önünde Merzifon Sporlu oyuncunun elle oynamasını devam ettirerek golü yediğimiz pozisyonu yarattı, Merzifon Spor ceza sahası içerisinde nizami olmayan bir hareketle oyuncumuzun düşürülmesine devam diyerek bir penaltımızı vermedi.
Maçlarımızda hakemler takımımız aleyhine rahat rahat yanlış ve kasıtlı kararlar verebiliyor. Bunun sürekli hale gelmesi Hakem atamalarında ve hakem komitesinde “neler oluyor” sorusunu aklımıza getiriyor. Hangi takımın ya da camianın, Lobisinin buna çanak tuttuğu merak konusu. 

Boyabat1868 Spor’un, TFF ve MHK’da bu durumu sorgulaması diğer maçların akıbetleri adına yararlı olacaktır.
 

Futbol sadece sahada oynanan bir oyun değildir
 

Boyabat1868 Spor yeni bir kulüp. Kuruluşunun hemen ardından yaşadığı Sinop Amatör Lig şampiyonluğu, ardından baraj maçında Sinop Spor’u yenerek Bölgesel Amatör Lig(BAL)’ine çıkması ile birçok şeye hazırlıksız yakalandı. Kulüpler için olmazsa olmazlardan “kurumsallaşma” adına atılması gereken adımlardan birçoğu, bu hızlı süreçle birlikte atlanmak zorunda kaldı. Kulübün ekonomisi İstanbul’da yaşayan Boyabatlı işadamlarının gayret ve cömertliklerine kaldı, Boyabat yerelinden katkı (çok cüzi katkılar hariç) verilemedi. Kulübün İdari yapısı kişilere endeksli yürütülünce ortaya çıkan zaaflar ne yazık ki kulübe ve takıma yansıdı. 

“İdari anlamda aynı çuvala girme kültürü” ve “ortak akıl yürütme, ortak karar alma” argümanlarını kullanma becerisi geliştirilemedi. Tüm iyiniyetli gayretler ve çabalar sürecin beklenmediği kadar hızlı gelişmesi nedeniyle, hayatın içinde tam karşılığını bulamadı. İşin gerçeği bu kadar kısa sürede bunların olması da çok kolay değildi.

Menderes Demirci ruhu tüm takıma ve kulübe sirayet etmeli

Boyabat1868 Spor kulübünün kuruluşunda ve sonrasında, gecesini gündüzüne katıp çalışan insanlar var. Bu isimlerden biri de Menderes Demirci. Tüm zamanını takımla, futbolcularla geçiren ve gerektiğinde taraftarı organize eden Menderes Demirci, kulübün ve takımın yaşadığı gelişmenin isimsiz kahramanlarından. Onun ruhu, çalışkanlığı ve takıma bağlılığı tüm camiaya sirayet etmeli. O zaman kulüpte her şey daha iyi, her şey daha kolay olacaktır.

Bundan sonra ne yapılmalı

Bal Ligi 4. Grupta mücadele eden Boyabat 1868 Spor, oynadığı 5 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. 4 puanla düşme potasında bulunan takımımızın önünde hala 19 maçı var. Öncelik hedef düşme potasının üzerine çıkıp olabildiğince üst sıralara tırmanmak olmalıdır. Teknik Yönetim takımın motivasyonunu üst düzeye çekecek yöntemler geliştirmeli ve Boyabat1868 Spor kadrosunu “Takım” haline getirmelidir. Şimdiye kadar karşılaştığımız 5 takım, bizden daha güçlü kadrolar değil. Kadromuzun daha iyisini yapabileceğine inanarak işlerine odaklanmaları ve tüm teknik kadronun sadece işlerine! yoğunlaşmasıyla bu işi becerebileceğimize inancım sonsuz. Metin Hoca’nın kariyeri, duruşu ve teknik bilgisine inanıyorum ama onunda bu takımın “en iyi” olacağına inanmasını ve bunu göstermesini bekliyoruz. Teknik Ekip ve Futbolcuların inanarak yola çıkan insanlarla birlikte olduklarını bilmesini ve Boyabat1868 Spor’u kuranların, Yönetim Kurulunun ve taraftarlarının inançlarını ve hedeflerini sahiplenmesini bekliyoruz.
Unutmayın daha 19 hafta var ve hiçbir şey kaybedilmiş değil. Bu köprünün altında daha çok sular akacaktır. Sağlıcakla kalın…

-SABRİ APAYDIN

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 21:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
serdar çırak
serdar çırak - 4 yıl Önce

GERÇEKTEN SÜPER YORUM OLMUŞ SİZDEN BİR RICAM OLACAK GELECEK HAFTANIN MAÇINI VEDE EN ÖNEMLİSİ PUAN DURUMU

Taraftar
Taraftar - 4 yıl Önce

Hocam çok güzel analiz etmissiniz, bu yaziların surekli hale gelmesini istiyoruz. Okurken olayı yaşadık gurbetten selamlar.

SIRADAKİ HABER

banner115