Sabri Apaydın Boyabat 1868 Spor Maçını Değerlendirdi

Sabri Apaydın Boyabat 1868 Spor Maçını Değerlendirdi

DAHA İYİ OLACAK…

Boyabat taraftarı görevini yaptı

Akşamdan yağmaya başlayan yağmur korkutmuştu ama maça dakikalar kala kesilip yerini açık güneşli bir havaya bıraktı. Futbol için çok güzel bir ortam vardı Boyabat’ta. Karşılaşma öncesi Niksarlı dostlarımızın otelinde atlatılan ve paniğe neden olan yangın dışında olumsuz hiçbir şey yoktu. Seyirci kalabalık bir şekilde tribünleri doldurmuş, Boyabat basını tam tekmil yerlerini almıştı.
 

Maçın kritiği..

Tanzer, Tanzer, Tanzer….

Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Boyabat1868 Spor daha atak gibi görünse de orta saha da topa basmakta ve ileriye top taşımakta zorlanınca pozisyon üretemedi. Niksar Belediye Spor maçın ilk yarısındaki akıllı oyunuyla girdiği 2 gol pozisyonu, kalecimiz Tanzer’in yerinde müdahaleleri ile savuşturuldu. Oyun kurmakta zorlanan takımımız maçın ilk yarısını rakip kaleye şut atmadan tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında daha hareketli bir Boyabat1868 Spor izledik. Yeni Transferler 98 numara Enes ve 57 numara Muhammet’in takıma girmesiyle orta saha etkinliğimiz arttı. İlerleyen günlerde takıma alışmalarıyla Enes ve Muhammet’in takıma katkılarının artacağını düşünüyorum. 2. Yarıda denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçen maçta Niksar Belediye Spor’un yüzde yüzlük gol vuruşunu Kalecimiz Tanzer kurtararak olası bir mağlubiyete engel oldu. Karşılaşmanın son dakikalarına girerken takımımız baskısını artırdı. Bu baskı kendisine galibiyeti getirecek pozisyonu da yarattı ama Tolga, Ladik maçında gol olan vuruşunu yapamadı top üstten auta gitti ve karşılaşma 0-0 beraber sona erdi. Karşılaşmanın hakkı da baraberlikti.
Boyabat1868 Spor, Atakum Maçına göre daha iyi idi. Ancak hala oyun kurmada ve orta saha organizasyonlarında eksikleri var. Hocamız Metin Günay geleli 1 hafta oldu. Takıma etkileri Ladik ve Niksar karşılaşmalarında farkedildi . Takımın daha iyi olacağına dair pırıltıları bu hafta daha net şekilde gördük.

BAL Ligi 4. Grup kritiği.

BAL Liginde takımımızın olduğu 4. Grupta alınan sonuçlarla ilginç bir hal aldı. Herkesin birbirini yendiği grubumuzda puan durumu şu şekilde oluştu.


Ligin ilk üç haftası geride kalırken puanı olmayan Ladik ve Ünye dışında tüm takımların puanları birbirine yakın. 12. Sıradaki Çankırı ile lider Çarşamba arasında sadece 3 puan fark var. Bu grupta oluşacak hiçbir sonuç hiç kimseyi şaşırtmamalı.

Takımımız açısında ilk üç hafta sonunda kaybedilmiş bir şey yok. Tek handikap evimizde Çarşambaspor gibi görece daha güçlü takımlara kaybedebileceğimiz puanların, Atakum ve Niksar Belediye Spor’a kaybedilmiş olmasıdır. Ekibimizin bu hafta 1074Çankırıspor karşılaşmasın da alacağı puanlarla bunu telafi edeceğine inanıyoruz. Takımımızın bunu başarabileceğine inancımız tamdır.

Hedef 3. Lig ise?

Sezona 3. Lig hedefiyle başladık. Kentimizin bu hak ettiğini düşünüyoruz. Evimizde oynadığımız 2 karşılaşma ve deplasmanda Ladik’te bizi yalnız bırakmayan taraftarımız bunu gösterdi. Daha yolun başındayız. Takımımızın, kulübümüzün ve kentimizin bu konuda eksikleri var biliyoruz ama eksikliklerini tamamlamak, daha iyi olmak için çabaladığını da görüyoruz. Evet bu yol kolay değil, evet bu yol ucuz değil… Bu yol sadece hedefe inananlarla gidilecek bir yol. Yönetimden, Teknik Kadrodan ve futbolculardan #Hedef3.Lig hedefine inanmayan varsa yolda yük olmamak, enerjimizi azaltmamak adına kendi yoluna gitsin. Kulüp hedefe kilitlenmiş yürüyor iken, inanmayanların hikayeleriyle, küçük hesaplarıyla uğraşacak, enerjimizi harcayacak vaktimizde enerjimizde yok.
Boyabatlı filozofun dediği gibi; “Mücadele edenler her zaman kazanamayabilir ama kazananlar sadece mücadele edenlerdir.”
Sağlıcakla kalın, Boyabat1868 Spor’la kalın…

-Sabri Apaydın
 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 11:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan
Hasan - 5 yıl Önce

İnsAllah sizlere kentimize güveniyoruz

SIRADAKİ HABER

banner115