Boyabat ve Samsunlu Tekvandocular Boyabat'ta Ortak Antremanda Buluştuşar

2019 Yılı Gençler Milli Takım Seçmeleri ve Minikler Türkiye Şampiyonası yarışmalarına hazırlanan Boyabat Taekwondo Okulu sporcuları ile Samsun Pars G.S.K Tekvando Sporcuları Boyabat'ta ortak antreman çalışmalarını sürdürüyorlar.

2019 Yılı Gençler Milli Takım Seçmeleri ve Minikler Türkiye Şampiyonası yarışmalarına hazırlanan Boyabat Taekwondo Okulu sporcuları ile Samsun Pars G.S.K Tekvando Sporcuları, Boyabat Kapalı Spor salonunda Uluslararası Tekvando Hakemi ve Boyabat Tekvando Okulu Hocası ve Antrenörü Barış Tosun ile Samsun Pars G.S.K Genel Koordinatörü Tekvando Antrenör Hocası Mustafa Gençtürk ve Tekvando Antrenörü Emre Yazıcı tarafından ortak olarak çalıştırılarak yurt içi ve ileriye dönük dünya dereceleri için hazırlanıyorlar.

Hazırlık çalışmalarını izleyen Boyabat Sesi Muhabirine açıklama yapan her iki takımın hocaları ileride katılacakları Türkiye tekvando şampiyonalarında iddialı olduklarını ifade ettiler.

Uluslararası Tekvando Hakemi ve Boyabat Tekvando Okulu Hocası ve Antrenörü Barış Tosun "Boyabat'ta iki yıldır Tekvando proje okulu kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz 2019 yılını tecrübe ve deneyim yılı olarak planlamıştık. Bunun içinde çocuklarımızın maç eksikliklerini tecrübe edinmeleri tamamlama anlamında çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

2020 yılında Sinop tekvandosunu ulusal ve uluslararası arenalarda temsil etmek gibi bir amacımız var. Şu an Samsun Tekvando Takımındaki değerli arkadaşlarımız bizi ziyaret ettiler. Yaklaşık iki antremanlarımıza devam ediyoruz. Ortak çalışarak, bilgi birikimlerimizi paylaşıyoruz. Bu anlamda birbirimizden istifade ediyoruz.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2019 faaliyet programında yer alan Gençler Milli Takım Seçmeleri ve Minikler Türkiye Şampiyonası seçmeleri öncesinde takımlarımızdaki öğrencilerimizin maç eksikliklerini görerek, ileriki günlerimizdeki antremanlarımızda  giderme amacındayız. Bu anlamda da ortak entremanlar yaptık. Sağolsun Mustafa hocam ulusal ve uluslararası arenada tecrübesi yüksek bir arkadaşım. Ben katkılarından dolayı Mustafa hocama ve yardımcı genç sporcu antrenörü Emre Yazıcı'ya çok teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Samsun Pars G.S.K Genel Koordinatörü Tekvando Antrenör Hocası Mustafa Gençtürk te Boyabat Sesi'ne yaptığı açıklamada "Biz de yaklaşık 2004 yılından bu zamana kadar Barış hocamla birlikte milli takımlarda görev almış, tekvando müsabakalarının Sinop turnuvalarında 2004 yılından beri müsabakalar yapmış bulunmaktayız.

2004 yılından bu zamana kadar, tabii ki sporcularımızın bu tür turnuvalara Sinop'ta Atatürk Kupası olsun, Karadeniz turnuvası olarak il temsilciliği adı altında Sinop'ta düzenlenen  müsabakalara katılıp, çocuklarımızın performansını artırarak çocuklarımızı, sporcularımızı Avrupa, Dünya ve olimpiyat şampiyonalarına yetiştirdik elhamdürillah. Şu an da aynı düzeni yeniden alt gruptan başlayan sporcularımızı bu tür faaliyetlere gidip ortak antreman antreman faaliyetlerine sokup; minikler, yıldızlar, gençler, büyüklerin Türkiye şampiyonasında başarılı olabilmesi için sadece ilinde ve salonunda yapmış olduğu antremanlar olmayacağını, iller arası bu tür faaliyetlere katılıp birbirleriyle kaynaşıp, birbirlerinin tekniklerini görüp başarılı olmaları için imkan tanıyoruz.

Bizi buraya davet eden Barış hocama ve Şaban hocama teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreç devam edecektir." ifadelerindebulundu.

Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Usta da iki gün süreyle Boyabat Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen  Boyabat ve Samsun tekvandocuların antreman çalışmalarına katıldı.

Mahmut Coşkun