Boyabat'ta Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Boyabat'ta Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Boyabat'ta Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında ilçemizde de Boyabat Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüklerinde yürütülecek, iki yıl gibi uzun soluklu bir zamana yayılacak olan "Boyabat'ta Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Faruk Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Belediye Yarı Olimpik Havuz Müdürü İhsan Öztürk Prof. Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonunda proje ile ilgili basına bilgi verdiler.

Tamamlandığında yaklaşık 3 bin kişinin yüzmeyi öğreneceğinin belirtildiği açıklamada bunun ilçemizde ve çevre ilçelerde yüzme kültürünün yerleşmesine ciddi katkısı olacağı, yüzme sporunun yaygınlaşacağı, ulusal ve uluslararası başarılar elde etmede bu başlangıcın önemli olduğu belirtildi.

Basın açıklamasında projenin 5 yaş üstü herkesin faydalanabileceği ancak ilk yıl 5 yaş üstü okul çağındaki öğrencilerimizin ve üniversite öğrencilerimizin yararlanacağı, ikinci yıldan itibaren projenin yaygınlaşacağını söyledi. Projenin sadece Boyabat ilçesini kapsamadığı, Boyabat Belediyesinin yarı olimpik yüzme havuzunda yürütülecek bu projenin Durağan ve Saraydüzü ilçelerimizi de kapsayacağı belirtildi.

Projenin startının 27 Kasım 2019 saat 14.00'da İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Gençlik ve Spor İl Müürü Musa Kazım Açıkbaş ve ilçe protokolünün katılımlarıyla verileceği, basın mensupları ve tüm halkımızın da davetli olduğu söylendi. 

Projenin aylık periyotlar halinde ilçedeki tüm okulları, köy okullarını, Durağan ve Saraydüzü'ndeki okulları kapsayacağını, proje kapsamında suyla ilk defa ise Fatih İlkokulu, Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Vilayetler Birliği Anaokulu öğrencilerini kapsayacak yaklaşık 180 öğrencinin buluşacağı belirtildi.


 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 21:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
kerim nederim
kerim nederim - 4 yıl Önce

o yanınızda götürdüğünüz çam yarmasının yüzme bildiğini ve yüzme öğretebileceğini nereden çıkardınız. Güreş ile artistik spor olan yüzmeyi karıştırmayın

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138