Boyabat'ta Oryantiring, Sinop İl Seçmeleri Gerçekleştirildi 

Boyabat'ta Oryantiring, Sinop İl Seçmeleri Gerçekleştirildi 

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun 2019-2020 faaliyet programında yer alan 14 yaş ve altı kategorileri Sinop il seçmeleri gerçekleştirilen yarışmalarla belirlendi. 

Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Kalebağı Mesire alanında Yaşar Topçu Yatılı Bölge Okulu Spor Kulübü, Boyabat Eğitim Spor Kulübü, Boyabat Belediye Spor Kulüplerinden toplam 113 sporcunun katılımıyla düzenlenen oryantiring 14 yaş ve Altı Sinop il seçmeleri yarışmasında K10, E 10, K 12, E 12, K 14 ve E 14 kategorilerinde 16 sporcu dereceye girdiler. 

Dereceye giren toplam 16 sporcu 2020 Mart ayında Gaziantep ilinde düzenlenecek 14 Yaş ve Altı Kademe yarışmalarına katılarak Türkiye Oryantiring Şampiyonasına katılabilmek için mücadele edecekler. 

Etkinliği organize eden Oryantiring Antrenörü Yaşar Topçu Yatılı Bölge Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Şahin, Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada oryantiring sporunun harita ve pusula yardımıyla yön bulmayı içeren bir doğa sporu olduğunu söyledi. Şahin, açıklamasında "Şu anda Sinop il birinciliği yarışmasını Boyabat'ta yapıyoruz. Peki ne yapıyor bu insanlar, sağa sola koşuşturuyorlar. Burada görmüş olduğumuz öğrencilerimiz ellerindeki haritadan, belirlenen yerlerdeki turuncu beyaz bayrakları sırasıyla bulmaya çalışıyorlar. En kısa sürede ve en doğru sıralı şekilde parkuru tamamlayan öğrencimiz birinci olacak. Burada hem zamana karşı yarışıyoruz, hem de zamandan daha önemlisi doğru hedefleri bulmaya çalışıyoruz. 

Bu oyuna başka bir isim olarak ta, doğada satranç oynamak deniliyor. Çünkü hedefinize birden farklı yollardan gidebiliyorsunuz. O hedefe nasıl gideceğinize kendiniz karar veriyorsunuz. En kısa yoldan, en kestirme yoldan, ama en doğru yoldan gitmeniz gerekiyor. Bu nedenle de oryantiring sporu, doğada satranç oynamak olarak ta anılıyor. 


2016 yılından bu yana dört yıldır Boyabat'ta bu etkinlikleri yapıyoruz. Çok fazla gündeme gelmiyor, çok bilindik bir spor değil. Ancak katılanların severek, eğlenerek yaptıkları bir spor. İnşallah daha fazla kişiye ulaşarak bunların devamını getireceğiz. 

Bundan iki yıl önce ilçemizde gençler kategorisinde ulusal bir yarışma düzenledik. Türkiye'nin dört bir yanından üç yüz elli sporcunun katılımı ve ekipleriyle birlikte beş yüz kişiyi ağırlayarak çok güzel bir oryantiring spor organizasyonu gerçekleştirdik. Buna rağmen çok bilinen bir spor değil. Boyabat halkı da bilmiyor. Ancak yavaş yavaş bu sporu yaymaya çalışıyoruz. Şu anda yüzü aşkın bir sporcu grubumuz var. İnşallah bu sayıyı üç yüze çıkarmayı hedefliyoruz. Buraya gönüllü olarak gelip etkinlikte görev alan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."
ifadelerinde bulundu.

Yarışmalar sonrasında kategorilerinde ilk üçe giren yarışmacılara Boyabat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Faruk Erdem, organizasyonda görev alan hakemler Çattepe Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Eray Demircioğlu, Fatih Sultan Mehmet İHO Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Nuri Yılmaz, Yaşar Topçu YBO Bilişim Öğretmeni Özcan Özdemir, Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni İsmail Seven ve Spor Eğitim Uzmanı ve Antrenör Erkan Gür tarafından madalyaları verildi.

Kalebağı Mesire alanında yapılan 14 yaş ve altı Sinop il seçmelerinde dereceye giren öğrenciler :

E-10 - 1. Fatih Beyazca  2. Mehmet Efe Kara 

K-10 - 1. Zehra Aşcı  2. Hamide İlayda Topçu

E-1  -  1. Kerem Efe Yılmaz  2. Kerem Dağcı 3. Eymen Gümüş

K-1  -  1. Özgenur Taşpınar  2. Bahar Haren Taşçı  3. Berra Çelik 

E-14 -  1. Satılmış Kara  2. Oğuzhan Bükçüoğlu 3. Abdülkadir Kılıçarslan 

K-14 -  1. Sibel Kara 2. Fatma Kocakurt  3. Havva Kandemir

Genç E - 1. Umut Bağçacı  2. Emrullah Atakoğlu  3. Tarık Şahin Gök 

Genç  -   1. Beyzanur Dallı  2. Melek Işık 

Open E - 1. Muhammet Kırtaş 2. Kılıçarslan Salih Kılıç 

Open  -   1. Nazar Ersal  2. Merve Kartal  3. Sılanur Bükçüoğlu

Program madalya töreni sonrasında çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Mahmut Coşkun






 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2020, 21:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115