Boyabat Maçında Hakem Faciası

Maç ardından çıkan olaylara polis müdahalesi 

Boyabat 1868 Spor'un deplasmanda Kastamonu İl Özel İdare Spor ile oynadığı maç ardından olaylar çıktı. Polis müdahalesinin yaşandığı olaylarda arbede yaşandı

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) temsilcimiz Boyabat 1869 Spor deplasmanda Özel İdare KH Spor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle biterken ikinci yarıda temsilcimiz Boyabat 1868 Spor, 90+7'de rakip takımın attığı golle 2-1 mağlup oldu.   Hakemin 97. dakikada 3 futbolcu ve 1 teknik adamı kırmızı kartla oyundan ihraç emesi üzerine olaylar çıktı. Bu sırada arbede yaşandı. Futbolcu, yönetici ve taraftarlara polis tarafından orantısız güç kullanıldığını ileri süren Boyabat 1868 Kulübü yönetimi açıklama yaparak olayı kınadı. Kulüp yönetiminin konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  ARTIK YETER’ ‘’Sporun,Barış,Dostluk ve Kardeşlik olduğu’’ şiarıyla çıktığımız futbol yolculuğunda amacımız ilimize,ilçemize ve ülkemize bir futbol temaşası yaratmaktı. Ancak gelişen süreçte bu yolda hiç öngörmediğimiz olaylarla ve engellerle karşılaştık. Son maça gelene kadar  oynadığımız beş maçın üçünde hakemler tarafından katledildiğimizi centilmen yapımızdan dolayı bugüne kadar gündeme taşımadık. 

YETER ARTIK HAKKIMIZI YEDİRMEYECEĞİZ  

Ancak son Kastamonu İl Özel İdare Spor ile oynadığımız deplasman maçının hakemi Kerim Çataklı’nın kasıtlı ve kötü yönetimi, rakip takım lehine verdiği kararlar, oyunu çığrından çıkarması sonucu aldığımız mağlubiyet ve maç sonu Teknik Ekip ve 3 Futbolcumuzu ihraç etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Bu işe gecesini gündüzüne katan yönetim kurulu üyelerimizin,teknik ekibimizin,sahada ter döken futbolcularımızın ve bu takıma gönül veren mesafe tanımadan deplasmanlara takımını desteklemeye gelen taraftarımızın emeklerinin çalınmasına daha fazla susmamamız gerektiğini düşünerek yaşadığımız olayları kamuoyuyla paylaşmamız zorunlu hale gelmiştir. Kastamonu Özel İdare Spor yönetim kurulunun sportmenliği ayaklar altına alan  tavırları, tehditleri, küfürleri, Kastamonu’ya hiç yakışmadı. Biz inadına centilmen olmaya,insan olmaya devam edeceğiz ama yapılanları da hiçbir zaman unutmayacağız. 

EMNİYET GÜÇLERİMİZE YAKIŞTIRAMADIK. 

Sahada görevli emniyet güçlerinin maç sonunda taraftarlarımıza,takım yöneticilerimize ve futbolcularımıza karşı kullandığı orantısız güç kabul edilir gibi değildi. Sayıları taraftarlarımızın tahminen on katı olan polis gücünün şiddet kullanmadan olayları kontrol altına almasını beklerdik. Özellikle takımımızın soyunma odasından futbolcumuzu dışarı çıkarıp tartaklayarak gözaltına almaya çalışmaları, kulüp yöneticilerimizin kendilerini tanıtmalarına rağmen ters kelepçe yapılarak gözaltına alınmaya çalışılması; taraftarımızın tartaklanması ve kelepçelenmesi hiçbir şekilde açıklanamaz.Bütün bu uygulamaları şiddetle kınıyoruz.                   

ÇAĞRIMIZDIR  

Boyabat 1868 Spor Kulübü olarak yapılan bu haksızlıkların sadece bize değil Türk futboluna yapıldığına inanıyoruz. -Türkiye Futbol Federasyonunu -Merkez Hakem Komitesini -Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunu -TFF Samsun Bölge Müdürlüğünü -Sinop Futbol İl Temsilciliğini -Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunu Bu haksızlıkları engelleme adına göreve davet ediyoruz.  Kastamonu Hasan Doğan Spor Tesisleri sahasında Kastamonu Özel İdare Spor ile  oynadığımız karışılaşmada emniyet güçleri tarafında uğradığımız orantısız güç kullanımına karşı gereğinin yapılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığımızın yetkililerini göreve davet ediyoruz. Kamuoyuna ve Yetkililere Saygıyla Duyurulur. 

Boyabat 1868 Spor Kulübü Yönetim Kurulu

-Haber Merkezi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138