Mithat Mor’dan Boyabatlı çeltik üreticilerine destek 

Mithat Mor’dan Boyabatlı çeltik üreticilerine destek 

Mithat Mor’dan Boyabatlı çeltik üreticilerine destek

İYİ Parti Boyabat İlçe Başkanı Mithat Mor Pirinç İthalatında gümrük vergisinin sıfırlanmasına çok sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Boyabat İlçe Başkanı Mithat Mor konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Resmi Gazete'de bugün yayımlanan 'İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı'na göre çeltik, kahverengi pirinç ve pirinç ithalatında gümrük vergileri 31 Ağustos 2023'e kadar yüzde sıfır olarak uygulanacağı kararı alındı.

Öncelikle çeltik üretiminde önde gelen şehirlerden olan Boyabat'ın bir evladı olarak, bu kararı şiddetle kınıyorum. Çeltik üretmek için en önemli girdiler olan elektrik, gübre, tarımsal ilaç ve mazot fiyatlarının korkunç oranlarda arttığı günümüzde, üreticiyi daha da mağdur ederek zor durumda bırakacak bu kararı kabul etmemiz asla mümkün değildir. Buradan şehrimizin iktidar yetkililerine sesleniyorum bu durum sizin içinize siniyor mu, bu olumsuz durumu düzeltmek için ne yapacaksınız, yoksa her zaman olduğu gibi hiç bir şey yapmadan, başınızı yine kuma mı gömeceksiniz ? 
” İfadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2022, 15:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Şehitoğlu boyabat
Metin Şehitoğlu boyabat - 1 yıl Önce

Sen ,çeltik çemekten ne anlarsın üretici zaten malını sattı çeltik şuanda fb cinin elinde ithalat olmazsa 84 milyon tüketici pirinci 50 tl ye yer herkes senin gibi doğuştan varlıklı deyil bu ülkede
Zaten köylüyü düşünecek en son kişi bu memleket sen olursun mitat efendili,Anlmadığın işlere malzeme olma

SIRADAKİ HABER

banner115