İYİ Parti Boyabat İlçe Kongresinde Mithat Mor ve ekibine devam denildi 

İYİ Parti Boyabat İlçe Kongresinde Mithat Mor ve ekibine devam denildi 

Boyabat ilçesinde gerçekleştirilen İYİ Parti Boyabat 2. ilçe kongresinde Başkan Mithat Mor ve ekibine göreve devam kararı verildi.

Program öncesinde İYİ Parti Durağan İlçe Başkanı Musa Sönmez tarafından İdlib'te şehit olan askerlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve dua okundu. Sonrasında kongreye gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve diğer partililerden gelen kutlama mesajları okundu.

Açılış ve yoklama sonrasında kongrede dilekçe ile önerilen divan başkanlığı oluşturuldu. Başkanlığa Bilal Şimşirgil, yardımcılığına da Özay Çetin oybirliğiyle seçildiler.

15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda yapılan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Konuşmalar bölümünde ilk sözü İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlar, söz aldı. Şanlar, konuşmasında çok üzgünüz, ülkemiz zor şartlardan geçiyor, kongremizi siyasi sürtüşmelere, suistimallere yer vermeme açısından konuşmamı fazla uzatmayacağım. Evlere ateş düştü, annelerin gözü yaşlı. Kongremizi sakin, sessiz bir şekilde tamamlamak istiyoruz, dedi.

İyi parti keyfiyetten değil mecburiyetten doğmuştur diyen Şanlar, "Partimiz ayrılmış, ayrışmış sosyal toplumun sorunlarını gidermek için doğmuştur. Siyaset yöneticisi, siyasetin bütün kurumlarını ele geçirmiş, algı yönetimiyle tek partili bir yönetimle idare edilmek isteniyor. Büyük Türk milleti düşünmesin, sormasın sorgulamasın isteniyor. Görsel ve yazılı basın tamamen ele geçirilmiş, muhalefet yapılmasın isteniyor.

İyi parti ailesini güçlendirmeye devam ediyoruz. Partimizin kapısı bayrağımızla, milletimizle, ülkemizle sorunu olmayan büyük Türk milletine ve kadim devletimizle sorunu olmayan herkese açıkltır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan İYİ Parti İlçe Başkanı Mithat Mor, sözün bittiği yerdeyiz, bu gün siyaset yapmanın yeri değildir. Bu gün ordumuzun arkasındayız, milletimizin yanındayız, dedi 

Mor konuşmasında "İdlip'te çok sayıda evladımızın şehit olmasıyla milli hassasiyetlerimiz doruk noktasına ulaşmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Değerli dava arkadaşlarım, önümüzdeki süreçte bizlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Sorumluluk bizde, sorumluluk hepimizde. Daha da önemlisi bu süreçten sonra çok daha fazla çalışmak, çok daha fazla emek harcamak zorundayız. En önemlisi de birbirimizi sevmek, birbirimize kenetlenmek zorundayız. 

2. olağan kongremizin ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Saygı ve selamlarımı sunuyorum, Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadelerinde bulundu. 

Konuşmalardan sonra tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut ilçe başkanı Mithat Mor ve listesi tekrar seçildi. 

Kongreye İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, önceki belediye başkanlarından ve 30 Mart yerel seçimleri İYİ Parti Boyabat Boyabat Belediye Başkan adayı Hasan Kara, İYİ Parti Sinop merkez ve ilçeleri başkanları, CHP ve Yeniden Rafah Partisi temsilcileri ve partililer katıldı. 

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2020, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115