Doç. Dr. Çağrı Gülümser, Boyabat'ta "Gülümser Aileler Boyabat'ta Buluşuyor" Başlıklı Konferans Verdi.

 
Doç. Dr. Çağrı Gülümser, Boyabat'ta "Gülümser Aileler Boyabat'ta Buluşuyor" Başlıklı Konferans Verdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Tüp Bebek ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağrı Gülümser  Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen programda Kadın Hastalıkları, Tüp Bebek, Riskli gebelikler, Anne ve karnındaki bebeğinin sağlığı ile ilgi verdiği konferansta bilgilendirmede bulunup izleyicilerin sorularını yanıtladı.

Gülümser, konuşmasının başında "Sizlere göstereceğim fotoğraflar ve izleyeceğiniz video görüntülerinden kadın doğum ve bilimin ne düzeye geldiğini,. neler yaptığımızı konuşacağız. Daha sonra da sorularınızı cevaplandıracağım. Gerekirse, sonuçları da getirdiyseniz yüz yüze görüşüp yardımcı olmaya çalışacağım. Benim instagram hesabımdan da sorularınızı sorabilirsiniz. Zamanım yettiğince cevaplandırmaya çalışıyorum." dedi.

Amaçlarının karşılıksız iyilik olduğunu vurgulayan Gülümser, "Buradaki amacımız ilgili konularda sohbet yapmak, ben karşılıksız iyilik yapmayı istiyorum ve yapıyorum. Bu karşılıksız iyiliği herkes yapsın, alışkanlık haline getirsin, Mutlu olmanın yolu, hiçbir karşılık beklemeden yapılan yardımlardır. Ben bu yüzden burada sizlerleyim. Bunu gerçekleştirdiğim için de çok mutluyum.

Bu arada Boyabat'a da bayıldım, gerçekten Cennet gibi bir yer. Benim sizlerle buluşmamı sağlayan sayın belediye başkanımız Şefik Çakıcı'ya çok teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Gülümser, daha sonra sahnedeki perdeye yansıtılan fotoğraf ve görüntüler üzerinden anne karnındaki bebeğin doğum anına kadar geçirdiği süreçte hangi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğini ve tedavisinin nasıl yapıldığını anlattı. Anne karnındaki bebeğin sağlığıyla annenin beslenme alışkanlıklarını da karşılatıran Gülümser, annenin beslenmesi ile bebeğin sağlığı arasıdaki önemi örneklerlerle vurguladı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Tüp Bebek ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağrı Gülümser, tıp bilimindeki gelişmeleride görüntülerle anlatırken bilimin her gün yenilikler ve buluşlar getirdiğini bunların anne ve bebeğinin sağlığında çok olumlu etkileri olduğunu anlatırken, anne karnındaki bebeğin anne karnında nasıl ameliyat edildiğini, hatta bebeğin göbek bağının kesilip anne karnından çıkarılarak ameliyat edilip tekrar ana rahmine yerleştirildiğini görüntülerle anlattı.

Programın son bölümünde izleyicilerin kağıtlara yazarak sorduğu soruları yanıtlayan Gülümser "Benin sosyal medyadaki hesabıma sorularınızı da her zaman yazabilirsiniz. Ankaradaki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine başvurulduğu zaman yardımcı olacağım, sizin sağlığınız her şeyin üzeridedir." dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Tüp Bebek ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağrı Gülümser, program sonunda Boyabat Sesi Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada: 

"Bu gün Boyabat'ta  "Gülümser Aileler Boyabat'ta Buluşuyor" projesi için kadın izleyicilerimizle buşuştuk. Kadın sağlığı ile bilimle ilgili güzel sohbetler ettik. Bize bu imkanı sunan Boyabat Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'ya çok teşekkür ediyorum. 

Bizi dinlemeye gelen izleyicilerimiz adına da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Burada kendimi, insanlara karşılıksız iyilik yapmak için gelen bir bilim adamı olarak görüyorum. Eğer burada bir kişiye bile faydalı olabildimse Ankara'dan buraya geldiğime değer diyorum.

Umarım bu tür organizasyonlar daha da fazla olur. Bütün halk bu tür faaliyetlerden yarar sağlar, hepinize selam ve saygılar diliyorum. Beni ağırladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115