Ünlü Yönetmen Ali Can Taze "Boyabat, tarihi ve güzel insanlarıyla şanslı bir şehir"

Ünlü Yönetmen Ali Can Taze "Boyabat, tarihi ve güzel insanlarıyla şanslı bir şehir"

Ünlü Yönetmen Ali Can Taze "Boyabat, tarihi ve güzel insanlarıyla şanslı bir şehir"

Bir haftadır Boyabat'ta "Çanakkale Zafer Platosu" etkinlikleri düzenleyen Fatsalı tiyatro ekibi Boyabat'tan ayrılırken, Ünlü Yönetmen Ali Can Taze aracılığıyla Boyabat halkına övgüler düzüp, memnuniyetlerini ifade ederken gazetemiz aracılığıyla selam ve sevgilerini ilettiler.

Zafer Platosu Yönetmeni Ali Can Taze, Boyabat Sesi Gazetesi'nin sorularını cevaplandırdı, Boyabat'taki izlenimlerini kameramıza konuştu.

Ali Can Taze, konuşmasında "Bu yıl, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı başkanımızla birlikte Çanakkale Platosunun ikincisini kurduk. Geçen sene de buradaydık. Yine bir hafta kalmıştık. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Boyabat halkı bizi bağrına bastı, elinden gelenin fazlasıyla birlikte bizleri ağırladı.

Platomuza yoğun bir talep oldu. Platomuza gelen çocuklarımız, ninelerimiz, dedelerimiz ve gençlerimizin katılımları çok verimli oldu. Boyabat'a her gelişimizde kendimizi daha bir mutlu hissediyoruz. Daha bir sevgi içerisinde hissediyoruz. Bu sevgi karşısında daha da gelmek istiyoruz Boyabat'a. Buradaki izlenimlerimize bakarsanız bizim abilerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz oluştu. Sokakta gezerken esnaf abilerimizin bizimle ilgilenmesi, ikramlarda bulunmaları bize karşı sıcak davranmaları bizi fazlasıyla mutlu etti.

Boyabat Sesi Gazetesi muhabirinin bir sorusu üzerine Boyabat'ın tarihi kalesini, Kırkkızlar kayalıklarını gezdiğini ve hayran kaldığını belirten ünlü yönetmen Ali Can Taze, "Kırkkızlar hikayesini dinledim ve çok etkilendim. İnsanın içinde ürpeti uyandıran bir hikaye. Bunun için küçük bir belgesel çalışma yapmayı da düşünüyoruz. 

Geçen yıl Boyabat Kalesi'ne çıkıp Boyabatı seyrederek semaver çayı içtiklerini de söyleyen Taze, "Boyabat'ın Ortaçarşısını da gezdik, buradaki esnaf abilerimiz, kardeşlerimiz bizi çok güzel karşıladılar. Her girdiğimiz sokakta misafirperverlik örneği sunan esnaflarımız çay, yemek ikram etmek istediler, hoş geldiniz deyip ikramlarında ısrarcı olmaları bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Tarihi güzellikler olan bir şehir olan Boyabat'ta yaşamakla sizleri şanslı kişiler olarak düşünüyorum.

Çanakkale Zafer Platosunu farklı il ve ilçelerde de kurduklarını ifade eden Ali Can Taze, "Tüm insanlarımızı Çanakale'ye götüremeyeceğimize göre, Çanakkale'yi insanlarımızın ayağına götürelim düşüncesinden yola çıkarak platolarımızı kurduk. Eğer bir nebze de olsa ziyaretçilerimize Çanakkale ruhunu yaşatabildikse ne mutlu bize. Tabii ki öğretmenlerimiz okullarda anlatıyorlar, ama dramatize şeklinde izlenilenler insan beyninde daha kalıcı oluyor. İnşallah farklı projelerde de Boyabat halkıyla buluşmak dileğiyle başta Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı olmak üzere, tüm Boyabatlılar'a sevgi ve saygılarımı iletiyorum" dedi.

Mahmut Coşkun
 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 23:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
ah ah
ah ah - 5 yıl Önce

senin boyabatta yaptığın işi 500 tl kostüm parasıyla yapacak 5000 tane genç vardı da ah ne diyelim işte.seçim arefesinde pekte iyi gitmedi neyse

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138