Tavukları ve köpekleri çalınan Boyabatlı hayvan sever vatandaş hırsızlar bulunsun diyor

Tavukları ve köpekleri çalınan Boyabatlı hayvan sever vatandaş hırsızlar bulunsun diyor

Boyabat ilçesi Bağlar mahallesinde 5 yıldır kiraladığı 2,5 dönümlük bahçede sebze yetiştiren ve tavuk besleyen 60 yaşındaki Mehmet Diler, 2 aydır birer hafta arayla 25 adet tavuğunun ve 2 kangal köpeğinin çalındığından yakınarak hırsızların bulunmasını ve kendisine yardımcı olunmasını bekliyor.

İki aydır aralıklarla tavuklarım çalınıyor. Şu ana kadar 25 tavuğum ik tane de kangal köpeğim çalındı. Emniyete de bildirdim ama bir sonuç alamadım, diye Mehet Diler,

Burada 3 köpek olduğu halde hırsızlar nasıl başarabiliyor sorumuz üzerine "Bu hırsızlar tecrübeli hırsız, köpeklere et vererek kendilerine alıştırmışlar. Hırsızlığın gerçekleştiği gecenin sabahı köpekler doymuş, verdiğim etleri yemediler. Kümeslerin kapılarını kırarak tavukları çalmışlar" 

Tavukların ve horozlarının iyi cins olduğunu hırsızların etini yemek için değil, satıp para kazanmak için çalındığını tahmin ettiğini söyleyen Mehmet Diler, "Çalınan tavuk ve horozların otogarda ve farklı yerlerde satıldığını düşünüyorum, çünkü bunların fazla eti yok, yumurta tavukları"

Bu çevrede hırsızları gören duyan olursa kendisine bildirilmesini isteyen Diler, hırsızlara da seslenerek "Tavuğumu geri getirin, yediysen de söyle, özür dileyin affedeyim, başka türlü sizleri bulmak için elimden gelen her şeyi yapacağım."

Tavuğuna, köpeğine zarar verenlerin kendsine de zarar verebileceğini de söyleyen Diler, "Güvenlik güçlerimizin bunları yakalamasını ve kanunun en ağır cezayı vermesini istiyorum." 

İnsanlardan çok hayvanları seviyorum, kendim doymadan önce hayvanlarımı doyururum

Hayvanları çok sevdiğini söyleyen Diler, "Ben buradaki üç köpeği kendimi ve tavuklarımı korumak için değil hayvanları sevdiğim için besliyorum diyen Diler, "Ben bunlarla arkaşım, onlar da beni çok seviyorlar. Ben insana değil, hayvanlara önem veriyorum. Hayvandan zarar yok, insandan zarar çok. Benim buradan fazla bir gelirim yok, gönlümü eğliyorum. Benim, çarşı, kahve, oyun işim olmaz. Burada semaverimi yakar çayımı içerim, tavuklarımla köpeklerimle adeta sohbet ederim, konuşurum, gönlümü eğlerim. Akşam da evime giderim. 

Herkes bir hayvan beslemeli, hayvanlardan zarar yok, insanlardan zarar çok

Kaçak avcılara de değinen Diler, "Bunlara en ağır ceza verilmelidir. Karaca dağların süsüdür. Bir insan gördüğünde dönüp insana bakar. Buna ateş etmek çok günahtır. İnsanın yuvası yıkılır. Elik, geyik, karaca vurup etini satanlar biliniyor. Ama ispat edilemediği için kimse bir şey diyemiyor. Boyabat'ta paketlerde gizli gizli satıyorlar.

Aslında av işini tamamen yasaklamak lazım. Bu elik, geyik, karaca vuranların Allah bin türlü belasını versin. Ormana silahla girilmesi yasak olmalı. Devlet bunları takip etmeli.

Son olarak diyorum ki çalınan tavuklarım, köpeklerim bulunsun." dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2021, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115