Köy Pazarı kalktı, ürünleri elinde kaldı.

Köy Pazarı kalktı, ürünleri elinde kaldı.

Boyabat'ta 4 dönüm kapalı alanda, 4 dönüm de sera alanında yıl boyu sebze üretimi yapan Orhan - Gülizar Topaç çifti, yerli ürünlerin satıldığı köy pazarının kaldırılmasıyla ürünlerinin ellerinde kaldığını belirttiler.

Boyabat Sesi muhabirinin sera alanında görüştüğümüz Gülizar Topaç, biz gerçek üreticiyiz, başkasından alıp köy pazarında sebze meyve satmadık, gördüğünüz gibi burada ürettiğimiz ürünlerimizi sattık, diyerek köy pazarının kaldırılmasının kendilerini büyük zararlara yol açtığını söyledi.

Belediye yetkililerine seslenen Topaç, "Belediye görevlisi zabıtalar, tezgahtaki satıcı mı üretiyor, halyerinden mi alıp geliyor, ya da Taşköprü'nün köylülerinden mi satın alıp buraya getiriyor. Araştırılıp o şekilde tezgah açmasına müsade edilmeliydi. Ben elimdeki sebzeleri şu an satamıyorum. Beş bin adet marulum elimde kaldı. Maydonoz, tere de aynı elimde kaldı. Yazık değil mi. Köy pazarı açık kalsaydı elimde kalmayacaktı. 

Kim yerli üretiyor kim satın alıp ticaret yapıyor, araştırılmalıydı. Bakın ben burada üretiyorum. Benim günahım, ne, pazarı suistimal edenlerin cezasını neden ben çekeyim. Kurunun yanında yaş ta yanıyor, bu görülsün. Belediye başkanımız, bizi anlasın gerçek üreticiye sahip çıksın, diyorum.

Şu an seralarında tamamen doğal, fasulye, salatalık, domates, patlıcan, marul, tere, ıspanak, maydonoz, yeşil soğan yetiştirdiğini söyleyen Topaç, Pazartesi günleri pazar girişindeki tezgahında, Cuma günleri de Cuma pazarında ürünlerini sattığını, hafta içinde yerli ve tamamen doğal ürünlerini satın almak isteyen vatandaşların Bağlar Mahallesi Camisinin karşısındaki seraya gelerek te ürün satın alabileceklerini söyledi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2020, 20:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
magdur
magdur - 3 yıl Önce

bu guzergatakı uç manavı ihya etmek için .....pazarı kaldırdılar. yani rant kazandı .sorumlusu kimse Allahtan bulsun.

Ramazan dayı
Ramazan dayı @magdur - 3 yıl Önce

Halyerinden al köy ürünü diye fahiş fiyatla sat ondan sonra bedua et .

erdoğan
erdoğan - 3 yıl Önce

bu hanımefendi için demiyorum ama üretici olmayan,dışarıdan alıp köy ürünü diye vatandaşa kakalayanlara iyi oldu

Kara murat
Kara murat - 3 yıl Önce

Bu tür üreticilere belediyenin sahip çıkıp , köy pazarı diye kurulan bu yere halteri esnafının yığılmasını engellemek lazım, köylünün hakkını yiyorlar,

Halyeri esnafndan
Halyeri esnafndan @Kara murat - 3 yıl Önce

Boyabat Belediyesi halyeri esnafına haksızlık ediyor.Halyeri esnafı devlete vergi öder,elektrik,su öder ve işci çalıştırıyor peki bu hanım efendi devlete ne veriyor hiç üstelik hal esnafıyla fiyatla yarış ediyor ayıp ayıp....

SIRADAKİ HABER

banner115