Köy Pazarı kalktı, ürünleri elinde kaldı.
Boyabat'ta 4 dönüm kapalı alanda, 4 dönüm de sera alanında yıl boyu sebze üretimi yapan Orhan - Gülizar Topaç çifti, yerli ürünlerin satıldığı köy pazarının kaldırılmasıyla ürünlerinin ellerinde kaldığını belirttiler.
Boyabat Sesi muhabirinin sera alanında görüştüğümüz Gülizar Topaç, biz gerçek üreticiyiz, başkasından alıp köy pazarında sebze meyve satmadık, gördüğünüz gibi burada ürettiğimiz ürünlerimizi sattık, diyerek köy pazarının kaldırılmasının kendilerini büyük zararlara yol açtığını söyledi.
Belediye yetkililerine seslenen Topaç, "Belediye görevlisi zabıtalar, tezgahtaki satıcı mı üretiyor, halyerinden mi alıp geliyor, ya da Taşköprü'nün köylülerinden mi satın alıp buraya getiriyor. Araştırılıp o şekilde tezgah açmasına müsade edilmeliydi. Ben elimdeki sebzeleri şu an satamıyorum. Beş bin adet marulum elimde kaldı. Maydonoz, tere de aynı elimde kaldı. Yazık değil mi. Köy pazarı açık kalsaydı elimde kalmayacaktı.
Kim yerli üretiyor kim satın alıp ticaret yapıyor, araştırılmalıydı. Bakın ben burada üretiyorum. Benim günahım, ne, pazarı suistimal edenlerin cezasını neden ben çekeyim. Kurunun yanında yaş ta yanıyor, bu görülsün. Belediye başkanımız, bizi anlasın gerçek üreticiye sahip çıksın, diyorum.
Şu an seralarında tamamen doğal, fasulye, salatalık, domates, patlıcan, marul, tere, ıspanak, maydonoz, yeşil soğan yetiştirdiğini söyleyen Topaç, Pazartesi günleri pazar girişindeki tezgahında, Cuma günleri de Cuma pazarında ürünlerini sattığını, hafta içinde yerli ve tamamen doğal ürünlerini satın almak isteyen vatandaşların Bağlar Mahallesi Camisinin karşısındaki seraya gelerek te ürün satın alabileceklerini söyledi.
Mahmut Coşkun