Kömür fiyatları el yakıyor, esnaf ta tüketici de fiyatlara tepkili

Kömür fiyatları el yakıyor, esnaf ta tüketici de fiyatlara tepkili

Boyabat ilçesinde geçen yıl 1000 liraya satılan soba kömürünün 2000 lira kalorifer kömürünün 1200 liradan 2500 liraya yükselmesi hem vatandaşın hemde kömür satan esnafların tepkisine yol açtı. Esnaf, biz yüksek fiyata alıyoruz. Vatandaşa fiyatı söylerken utanıyoruz derken, vatandaş ta bu kış bir yorgan fazla örtüneceğiz dedi.

Kömür satıcısı Kadir Köse '' İthal kömürlerin hemen hemen hepsine üst üste zam geldi.Bizimde yetkililerden aldığımız bilgiye göre bu zamlar Rusya gibi Afrika ülkeleri gibi kömürün geldiği ülkelerde pandemi nedeniyle işletmelerin durması sebep oldu.Yurtdışından kömür pahalı geldiği için de ülkemizde kömür fiyatları büyük ölçüde zamlandı.Kömür fiyatlarını söylediğimiz müşterilerimiz de zamları bizlerin yaptığını zannediyor.Bizim kömürden karımız belli ürün bize kaça geliyorsa onun üzerinden küçük bir kar payı ile satışa sunuyoruz.

Kömür fiyatlarını duyan Boyabatlı vatandaşlara saatlerce durumu izah etmeye çalışıyorum. İlerleyen süreçlerde de fiyatların ne olacağı ile ilgili öngörü yapmak zor. Ben müşterilerime kömürün torbası 50 TL derken utanıyorum bizler için de zor bir durum oluştu." ifadelerinde bulundu.

Kömür alan vatandaş '' Geçen sene bin liraya almıştım bu sene iki bin türk lirası olduğunu öğrendim. Ben esnafım daha siftah yapmadım 2 bin liraya nasıl kömür alayım. 1800 tl maaş alıyorum bu para kömüre para yetmeyecek. Bir yorgan fazla örteceğiz gibi duruyor. derken

diğer bir vatandaş ta '' Bu sene daha kömür almadık, kömüre bin tl zam çok fazla  herkesin ihtiyacı olan bir ürün. Belli ki parası olmayan kömür alamayacak bu sene çok zorlanacağız." dedi.

Edindiğimiz bilgiye göre ilçedeği tuğla sektörü de fırınlarında yaktıkları kömür fiyatlarındaki artışın maliyetleri yükselttiğini için tepkili oldukları, yetkililerin bir çözüm bulmasını beklediklerini söylüyorlar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2021, 16:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 3 yıl Önce

DAHA BU GÜNLER İYİ GÜNLER OYUNUZU VERİRKEN BİRAZ DAHA DÜŞÜNÜN.

Tekmir
Tekmir - 3 yıl Önce

Bunu sozde okumus insanlar bile anlamiyor. Kira fiyatlari artinca hemen kiracilar sinirleniyor halbuki ev sahiplerinin yapabilecegi birsey yok. Kömür fiyatlari artinca ev sahibi kendi mi odeyecek kiracinin masrafini??boyle bir mantik yok. Boyle bir dunya yok. Enflasyon var bu ulkede hersey pahalandi. Dogal olarak kiralari da etkiliyor. Insanlarimiz sorunun kaynagini bilmiyor ve cahillikle hareket ederek bundan sorumlu olmayan insanlari sucluyorlar.

vatandaş
vatandaş - 3 yıl Önce

BU GÜNLER İYİ GÜNLER ?İNSANLAR NASIL YÖNETİLMEK İSTERSE BÖYLE İŞTE.

SIRADAKİ HABER

banner115