Eşi tarafından katledilen Zeynep Gıcık'ın çocukları yardımlarınızı bekliyor

Eşi tarafından katledilen Zeynep Gıcık'ın çocukları yardımlarınızı bekliyor


Eşi tarafından katledilen Zeynep Gıcık'ın çocukları yardımlarınızı bekliyor

Boyabat ilçesinde 7 Nisan 2022 günü, boşandığı eşi tarafından boğularak katledilen Zeynep Gıcık'ın iki çocuğu hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Kadın cinayetinde hayatını kaybeden Zeynep'in annesi Yeter Gıcık'ı evinde ziyaret ettik. Aile adeta perişan, bu acının şokunu hala atlatamamışlar. 

Merhume Zeynep'in lise son sınıfta okuyan Burcu Çaylak ve askerden yeni gelen Burak Çaylak isimli İki evladı var. Burak, Hakkari'de askerliğinin bitmesine 15 gün kala acı haberi aldı, ancak uçak bulamadığı için annnesinin cenazesine yetişemedi.

Zeynep'in annesi Yeter Gıcık, 22 yıl önce eşini kaybetti. Fabrikada çalışarak çocuklarını büyüttü, evlendirdi. İleri derecede böbrek rahatsızlığı nedeniyle 10 yıldır üç günde bir Sinop'ta diyalize giriyordu. Gün geçtikçe durumu ağırlaşıyordu. Üç ay önce Samsun'da kendisine uygun böbrek bulundu ve yapılan operasyonla böbrek nakli oldu. 

Yeter Gıcık, şükürler olsun Allah'ıma derken bir hafta önce kızının boğularak öldürüldüğü haberiyle perişan oldu.

Acı büyük, ancak Zeynep'inin iki yavrusu için hayat devam ediyor, başlarını sokacak bir eve ihtiyaçları var. Askerden gelen torunu Burak'ın iş bulması lazım. 

Katledilen Zeynep, eşinden ayrılınca çocuklarına sahip çıkıp ihtiyaçlarını karşılamak için ev kiraladı, eşyalar aldı. Fabrikadan kazandığı parayla borçlarını ödemek için kredi kartından harcama yaptı, ancak ödemeye fırsat bulamadan kalleşçe bir cinayete kurban gitti.

Büyük anne Yeter Gıcık, bize yaptığı açıklamada evinde altı nüfus olduğunu Zeynep'in çocukları için ayrı bir ev kiralamamız gerekiyor, deyip, bunlar içinde maddi imkanları olmadığını ifade etti.

Yeter Gıcık, "Rahmetli kızım, ev tutup çocuklarıyla birlikte hayatını devam etirmek için ev kiraladı, eşyalar aldı. Kredi kartı borçları var. Bankalar bu borçları affetmiyor. Ben kızımın öbür dünyada borçlu yatmasını istemiyorum."

.Şu içinde bulunduğumuz mübarek ayda hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarına ihtiyacımız var. Torunum Burak'a devletimizden ve işadamlarımızdan alın teriyle çalışacağı bir iş istiyorum. Ev kiralamakla kalmıyor, bir sürü masraf çıkıyor. Benim malulen aldığım emekli maaşım ev kiram ve diğer masraflarıma bile yetmiyor. Torunlarıma maddi destek olacak gücüm yok. Ne olur, bu çocukların elinden tutalım, ben yıllardır sıkıntı içinde yaşadım. Bunların da o sıkıntıları yaşamasını istemiyorum. Allah rızası için, ne olur tutun bu çocukların elinden" diyerek, gözyaşı döktü.

Boyabat Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü'nden yetkililerin evlerine geldiğini de söyleyen Yeter Gıcık, "Bize işlemleri başlatıyoruz, dediler, ancak ne gibi destekte bulunacaklarını daha sonra söyleyeceğiz, dediler. Allah onlardan razı olsun"  dedi.

İlgilenen hayırseverler Yeter Gıcık'a  0532 226 6217  nolu telefondan ulaşabilirler.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2022, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115