Emekli Öğretmen Necati Celal Çatal'ın Kitabı Çıktı

Emekli Öğretmen Necati Celal Çatal'ın Kitabı Çıktı

Emekli Öğretmen Necati Celal Çatal'ın Kitabı Çıktı

Emekli din kültürü öğretmeni Necati Celal Çatal'ın uzun süredir uğraş verdiği Sinop-Boyabat Yöresinde Türbeler ve Evliyalar kitabı çıktı.

Sinop,Boyabat,Ayancık,Durağan,Erfelek,Gerze ve Saraydüzü'nde bulunan Dini yapılar,İnanışlar ve Rivayetleri konu edinen kitap emekli öğretmen yazar Necati Celal Çatal'ın araştırmalarının birleştirilmesi ile oluşturuldu.

Yöremizde bulunan tekke,türbe,evliya ve evliya menkıbeleri konusuda araştırmalar sonucu yazılan kitabın bir bölümü daha önce internet ortamında yayımlanış bazı araştırmacılar tarafından faydalanılmıştı.

Boyabat kültürüne katkıda bulunan bu kitabı Yazar Necati Celal Çatal'ın kendisinden,Boyabat Sesi Gazete ve Matbaası'ndan,Şamlı Kırtasiye ve Derya Kırtasiye'den temin edebilirsiniz.

Necati Celal Çatal Kimdir ?

1950 Yılında Kastamonu Hanönü'de doğdu,1961 yılında Hanönü İlkokulunu 1967 de  Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesini bitirdi.1968 Yılında Kastamonu Göl Öğretmen Lisesini bitirerek öğretmenlik mesleğini kazandı. Uzun yıllar Boyabat'ta çeşitli okullarda öğretmenlik yapan Necati Celal Çatal emekli oldu.Daha sonra Boyabat ve çevresinde yaptığı tekke,türbe ve evliyalar ile ilgili araştırmalarını bir kitapda birleştirdi.


-Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115