Boyabat'ta Sazan Yavruları Göletlere Bırakıldı 

Boyabat'ta Sazan Yavruları Göletlere Bırakıldı 

Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından iki ayrı gölete toplam 55 bin yavru sazan bırakıldı. 

Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ilçedeki Cemalettin Göletine 25 bin ve Boyalı Göletine 30 bin olmak üzere Su Ürünleri Mühendisi Yunus Özdemir ve Teknisyen Hüseyin Rahmi Somuncu tarafından toplam 55 bin yavru sazan bırakıldı. 

Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Usta, basına yaptığı açıklamada Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri'nde 2019 yılında üretilen sazan balığı yavrularının Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda tahsis edildiğini belirtti. 

Usta "Bu projeden ilimiz için tahsis edilen 92 bin adet yavru sazan balığı 09.07.2019 tarihinde Boyabat Cemalettin Göletine 25 bin, Boyalı Göletine 30 bin, Durağan İlçesi Yassıalan Göletine 5 bin ve İkiz Göletine 30 bin adet Merkez İlçe Taşmanlı Göletine 2 bin adet olarak bırakıldı. Boyabat ilçemiz göletlerine ise son 5 yılda 190 bin yavru sazan balığı bırakılmıştır." ifadelerinde bulundu.

Anadolumuzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşlarımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan bu balıkları göletlerimize bırakıyoruz diyen Murat Usta "Bilindiği gibi, balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arzetmektedir.

Gelecek yıllarda bakanlığımızca yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, yeni balık türlerini gölet ve barajlara bırakarak vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlanmaya devam edilecektir" dedi.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2019, 17:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sebahattin Erdem
Sebahattin Erdem - 4 yıl Önce

Olması gereken bir çalışma,ancak bu balıklar göletlerde değil ırmak ve nehirlerde de yetişi değilmi?ancak çocukluğumuzda suyunu içtiğimiz ilçemizin tek ırmağı olan Gökırmakta balık değil kurbağa bile yetişmiyor,içmek şöyle dursun elini bile yikayamazsin neden dersiniz acaba...kanalizasyon,kimyasal atık aklınıza gelebilecek ne kadar zararlı atık varsa nehire bırakılıyor! Önce suları kurtarın sonra balık yetiştirin yoksa yapılan çalışmalar boşunadır bu benim ve benim gibi düşünenlerin isyanıdir.Su olmazsa yaşamda olmaz yetkililere önemle duyurulur gereğinin yapılmasını talep ederim uyanın akıllı olun ona göre çalışın.

SIRADAKİ HABER

banner115