Boyabat'taki Göletler kuruma tehlikesi boyutlarına indi

Boyabat'taki Göletler kuruma tehlikesi boyutlarına indi

Boyabat'ta çevre köylerdeki tarımsal su ihtiyacını karşılaması için yapılan barajlardaki su seviyesi tehlikeli boyutlara inerek sulama ihtiyacını karşılamadığı gibi gölette yaşayan balıklar için de şartlar kötüleşmeye başladı.

İlçede uzun süredir yağış olmaması nedeyiyle göletlere su girmeyişi, çevredeki tarımsal alanların sulanması ve sıcaklarla buharlaşan sular göletleri kurumayla karşı karşıya getirdi.

Boyabat Cemalettin Köyünde gazetemiz tarafından çekilen fotoğraf ve görüntüler dışında Dodurga Göletinde çekilen fotoğrafların gazetemize ulaşmasıyla kuraklığın yol açtığı tehlike gözle görülürken, çevre köylerdeki vatandaşlar kısa süre içinde yağmur yağması için dua ettklerini söylediler.

Gazetemizi arayan bazı vatandaşlar barajdaki suların azalmasıyla yetkililerin inceleme yapmasını, göletlerin kurumaması ve balıkların yaşaması için tedbirler almasını istediler.

Mahmut Coşkun

DODURGA BARAJI GÖRÜNTÜLERİ

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2020, 10:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gurbet
Gurbet - 4 yıl Önce

Belediyeye söyleyin de rastgele sokak yıkamasın. Suyumuzu, havamızı, yeşilimizi Allah için güzel değerlendirip gelecek kuşaklara evlatlarımıza bırakalım,

SIRADAKİ HABER

banner115