Boyabat'ta selden zarar gören vatandaşlar, kurulan çadırlara yerleştirildi

Boyabat'ta selden zarar gören vatandaşlar, kurulan çadırlara yerleştirildi

Sinop’un Boyabat ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle su basması sonucunda çadırları sele giden vatandaşlar kurulan yeni çadırlara yerleştirildi.

Boyabat ilçesinde yağış sebebiyle Daylı köyündeki Çorak Deresi'nin taşması sonucu dere kenarındaki çadırları sel sularına kapılan Roman vatandaşlar için Sinop'tan gelen AFAD ekipleri tarafından 2, Boyabat Kaymakamlığı tarafından temin edilen 2 çadır olmak üzere tespit edilen güvenli yerlere toplam 4 çadır kurularak mağdur ailelere teslim edildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Cihan Tosunoğlu ve İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Esen'in de hazır bulunduğu çadır kurulum çalışmasında yeni çadırları teslim alan aileler mağduriyetlerinin giderildiği için Boyabat Kaymakamlığı ve AFAD ekiplerine teşekkür ettiler.

Yeni çadırını teslim alan Roman vatandaşlardan Yaşar Çör "Dün akşam yaşadığımız olaydan dolayı mağdur durumdaydık. Sağ olsunlar, Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız bizimle ilgilendiler. Çadırlarımızı gönderdiler, bizleri yurda yerleştirdiler, üzerimize kıyafet verdiler kendilerine çok teşekkür ediyorum.Bugün de gereken her şeyimiz karşılanıyor AFAD buraya yeniden çadırlarımızı kurdu. Bizleri mağdur bırakmadıkları için çok sevinçliyiz, Allah razı olsun" dedi.

Çadırların kurulumu sonrasında Boyabat Kaymakamlık yetkilileri ve AFAD ekibi, selzede vatandaşlarla yeni kurulan çadırlar önünde fotoğraf çekimiyle alandan ayrıldılar.

Olay 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü gece saatlerinde selden mağdur olan vatandaşların olduğu bölgeye gelen Kaymakam Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, incelemede bulunup, 17 Roman vatandaşa yeni kıyafetler verilerek AFAD ve UMKE ekiplerince bulundukları yerden alınarak ilçe merkezindeki KYK yurduna yerleştirilmişti.

Mahmut Coşkun

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2023, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115