Boyabat'ta çeltik üreticisi dertli !

Boyabat'ta çeltik üreticisi dertli !

Boyabat'ta çeltik üreticisi dertli !

Pirinç üretiminde önemli merkezlerden Sinop'un Boyabat ilçesinde üreticiler, 2022 yılı sezonun çeltik ekimine başladı. Boyabat'ın 33 Köyünde yapılan ve geçim kapısı olan çeltik üretiminde üretici dertli. Girdi maliyetlerinin çok arttığından şikayetçi olan Boyabatlı çiftçiler devletten yardım bekliyor.

Çeltik ekimi alanlarında görüşüp konuştuğumuz üreticilerin tamamı girdi fiyatlarından yakınıp, "Geçen yıla göre bugün mazot, gübre, ilaç gibi girdi ücretleri üç kat, dört kat arttı. Çeltik fiyatları çok geride kaldı. Hasat zamanı, çeltik fiyatı 10 lira ile 15 lira arasında olmazsa, çeltik üreticisi biter, küser. Devletimizin yetkilileri çeltik üretimine devam etmemizi istiyorlarsa bize destek olsunlar. Girdi artışları oranında çeltiğin de fiyatı artmalıdır, zarar edersek bir daha çeltik ekemeyiz." ifadelerini kullandılar.

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı  konuya ilişkin  Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada yüksek üretim maliyetleri, çeltik satışında yaşanan problemler ve çiftçiye yapılan tarımsal desteklemelerin yetersiz olduğunu söyleyerek, "Çeltik üreticilerimiz tüm olumsuzluklara, yüksek maliyetlere rağmen pes etmedi. Tarlam boş kalmasın, devletimiz bizi görür diye, bankalardan yüksek faizle kredi alarak, tarlasını ekti. Çiftçilerimize düşük faizle, mümkünse faizsiz mazot, gübre ve ilaç desteği olsun istiyoruz. Hasat zamanı da çiftçimizin yüzünü güldürecek taban fiyat vererek, üretimin artırılmasına yönelik, devletimiz yetkililerinden destek bekliyoruz" dedi.

- Boyabat Sesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115