Boyabat'ta baraj ve göletlere 94 bin sazan yavrusu bırakıldı

Boyabat'ta baraj ve göletlere 94 bin sazan yavrusu bırakıldı

Sinop'un Boyabat ilçesinde İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla baraj ve göletlere 94 bin sazan yavrusu salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Amasya Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen pullu sazan yavrularından 94 bini, Boyabat ilçesindeki baraj ve göletlerde suyla buluşturuldu.

Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerince Maruf Baraj Göleti'ne 14 bin, Bektaş Göleti'ne 5 bin, Boyalı Gölet'ine 20 bin, Kurusaray Baraj Göleti'ne 15 bin, Dodurga Baraj Göleti'ne 25 bin, Cemalettin Göleti'ne 6 bin ve Çattepe Göleti'ne 9 bin olmak üzere toplam 94 bin sazan yavrusu bırakıldı.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, üretim tesislerinden alınan sazan yavrularını aynı gün baraj ve göletlere bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaymakam Yılmaz, "Anadolu’muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan bu balıkları göl ve göletlerimize bırakıyoruz. Bilindiği gibi, balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir." ifadelerinde bulundu.

Baraj ve göletlere yavru balık bırakılması çalışmasına Kaymakam Yılmaz'ın yanı sıra Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Yunus Özdemir, Sağlık Teknisyeni Rahmi Somuncu ve çevre köy muhtarları katıldı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2022, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115