Boyabat Köy Pazarındaki yerli üreticiler, öyle konuştular ki..

Boyabat ilçesindeki yerli üreticiler, seralarında yetiştirdikleri fidelerini, sebze ve meyvelerini İnönü İlkokulu önündeki köy pazarında satışa sunuyorlar.

Üreticiler, bu yıl koronavirüs salgını dolayısıyla seralarında yetiştirdikleri fide ve sebzelerini satamadıklarını, ürünlerinin ellerinde kaldığını belirterek, vatandaşların kendilerini anlayışla karşılamalarını, ihtiyaçlarını satın alarak yerli üreticilere destek olmalarını istediler. Bu virüs belası yüzünden kendilerine uzak durulduğuna da  dikkat çeken üreticiler, sebze ve fidelerinin doğal ve sağlıklı ürünler olduğunu söylediler.

Müşteri olmadığı için tezgahlarından ayrılıp bir araya gelen yerli üreticiler Boyabat Sesi aracılığıyla sıkıntılarını anlatıp, "Vatandaşlarımız bizi yanlış anlıyor, zannediyorlar ki çok para kazanıyoruz, bir mısırdan 25 kuruş kazancımız var, 50 kuruş indirim istiyorlar" diye örnek verdiler. 

İlçenin yerli üreticilerinden Cengiz Karayel, üreticileri temsilen uzun bir sohbetimizde çocukluğundan beri bağlarında bahçelerinde yerli ve doğal sebze meyve yetiştirdiklerini belirterek "Milli ve yerli demek sözle olmuyor, devletin yetkililerinin bizim seralarımıza gelip, ne yapıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz, daha kaliteli, daha verimli ürün almak için 'size destek yardımcı olmak istiyoruz,' demelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımız da bizim üretim alanlarımıza gelsinler, gerçek doğal ürün yetiştirdiğimizi görsünler" dedi. 

Köy pazarındaki diğer yerli üreticilerimizi dinledik. Müşterileri de dinledik. Kendi kendini besleyen bir tarım ülkesinden, ihraç tarım ürünlerine neden muhtaç kaldığımızı sorduk, konuştuk. Neden bu tarım ülkesinde Tarım Meslek Lisesi açılması gündeme gelmez. Hepsini konuştuk.

Tüm sohbet ve konuşmaların tamamını yukarıdaki video linkini tıklayarak izleyebilirsiniz.

Mahmut Coşkun