Boyabat Heyetinin İlk İmam Hatip için Süleyman Demirel'i ziyareti

Boyabat Heyetinin İlk İmam Hatip için Süleyman Demirel'i ziyareti

1969 yılında Boyabat'ın ileri gelenlerinden oluşan bir heyet  Boyabat'a ilk İmam Hatip Ortaokulunun açılması için zamanın başbakanı ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i önce Samsun'da daha sonra da 1 Eylül 1969 günü Başbakanlıktaki makamında ziyaret ettiler.

Demirel'i ziyaret eden heyette şu an hayatta olan Ömer Sütçü, Oktay Tengirşek, Mahmut Taslı  ve ahirete göç etmiş olan Hüsamettin Dayıbaş (Belediye Başkanı), Sabri Erkul (Adalet Partisi İlçe Başkanı), Nedim Ağaoğlu ve Mustafa Tahir Genç bulundu.

Boyabat Sesi olarak Hayırsever İş Adamı Ömer Sütçü'yü işyerinde ziyaret edip Boyabat ilçesine İmam Hatip Ortaokulu açılmasının gerekçesi neydi. İlk kez Samsun ili Valilik konağında Demirel'le neler konuştuklarını sorduk.

Samsun ilinde Demirel'den olumlu cevap alan Boyabatlı heyet, Ankara'daki Başbakanlık binasında Demirel'le buluşmaları, okul için söz almaları ve Boyabat'ta ilk İmam Hatip Ortaokulunun açılışını Ömer Abimiz diye hitabettiğimiz Boyabat'ta 50 yıldır tuğla sektöründe hizmet sunan Ömer Sütçüoğlu ile konuştuk.

Yukarıdaki videodan tarihi bir anı olarak akıllara ve kayıtlara geçebilecek konuşmamızı izleyebilirsiniz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020, 21:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
ATSIZ
ATSIZ - 4 yıl Önce

Hiç iyi bir şey yapmamışlar, keşke İHL yerine bir fen lisesi,teknik lise, tarım hayvancılık lisesi kuruluşuna öncülük etmiş olsaydı bu ekip!!!

M.Akbelen.
M.Akbelen. - 4 yıl Önce

Teşekkürler Mahmut Hocam.Bu röportaj sayesinde yıllar önceki çabaya ait bilgiler yaşayan kaynağından kayıtlara geçmiş oldu.

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138