Avcılardan kaçan yaralı karaca Boyabat'ta fabrikaya sığındı

Boyabat'ta yaralı halde tuğla fabrikasına giren karacaya işçiler tarafından ilk müdahale yapıldı

Boyabat ilçesi Karapürçek köyü ormanlık alanından yaralı olarak Hisar Tuğla Fabikası alanına giren karacaya ilk müdahaleyi yapan işçiler jandarmayı arayarak tedavi edilmesi için yardım istediler.

Boyabat ilçesi Elekdağ ormanlık alanında kaçak avcılar tarafından tüfekle ateş edilen, vucudunun beş ayrı noktasında saçma yaraları olan 2 yaşındaki dişi karaca Karapürçek köyü ormanlık alanından kaçarak tuğla fabrikası sahasına girdi.

Yaralı karacanın nefes nefese ve üzerinden kanlar akarak fabrika içine girdiğini gören işçilerin çavuşu Bekir Akkaya, ayakta durmakta zorlanan karacayı tutarak güvenli ortama koyup, Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine haber verdi.

Jandarma yetkilileri de Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü, Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Boyabat Merkez Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine haber verdi.

Yaralı karacanın bulunduğu yere gelen yetkililerden Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Coşkun Güven, yaralı karacayı muayene edip gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi.

Güven, iki yaşınadaki dişi karacanın av tüfeğiyle vurulduğunu, beş ayrı noktada saçma yaraları olduğunu, Sinop merkezden Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlilerinin karacayı teslim alıp tedavi için Yaban Hayvanları İlkyardım, Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitimi merkezine götüreceklerini söyledi.

Sinop'tan gelen yetkililer de karacayı muayene edip, kanamayı durdurmak için müdahale yaptıktan sonra tedavisi için Sinop'a götürdüler. Yetkililer, karacanın Sinop'taki tedavisinin tamalanması sonrasında Boyabat'a geri getirilerek daha önceki yaşadığı alana bırakılacağını ifade ettiler.

Kaçak avcılara büyük tepki gösterilirken, kaçak avcılığın bir türlü önlenemesi, hatta bazı kacak avcıların kasap gibi et sattığı halk arasında konuşmalar arasında. Fabrika sahibi Mithat Mor, kaçak avcılar için "Söyleyecek söz bulamıyorum, konuşursam ağzımdan kötü bir söz çıkar" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2021, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115