ADD Boyabat Şubesinin Genel Kurulu Yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Boyabat Şubesi Olağan Genel Kurulu yapıldı.

ADD Boyabat Şubesinin Genel Kurulu Yapıldı

ADD Boyabat Şubesinin Genel Kurulu Yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Boyabat Şubesi Olağan Genel Kurulu yapıldı.

ADD Boyabat Şubesi Olağan Genel Kurulu 23.02.2019 Cumartesi günü yapıldı.  Derneğin Salonu'nda gerçekleşen genel kurula İYİ Parti Boyabat Belediye Başkan Adayı Hasan Kara, CHP Boyabat İlçe Başkanı Murat Sezer, İYİ Parti Boyabat İlçe Başkanı Mithat Mor, ADD üyeleri ve diğer davetliler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu sonrasında Divan oluşumu ile başlayan Genel Kurulun, Divan Başkanlığına Hayrettin Akça, katip üyeliklerine de Ünal Karaca ve Ali Başbuğ Domaç seçilerek genel kurulu yönettiler.

Çalışma raporlarının okunuşu sonrasında derneğin iki yıl süredir gerçekleştirdiği faaliyetler ADD Boyabat Şubesi Başkanı Dursun Eker tarafından anlatıldı. Derneğin Faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarının okunması sorasında yapılan oylamada, raporlar oy birliğiyle ibra edildi. 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan ADD Boyabat Şubesi Başkanı Dursun Eker, Türkiye'nin sorununun aydınlanma olduğunu belirterek;

Sorunumuz Atatürk'ü anlayamamaktır

"Sorunumuz, Fransız Devrimini anlayamamaktır, Martin Luter'i anlayamamaktır, Atatürk'ü anlayamamaktır. Martin Luter, Katolik Kilisesi'nin büyük baskılarına karşı, Cennetin anahtarlarını satmasına karşı, Avrupa'daki insanları baskı altına almasına karşı çıkmıştır. Papaz olan Martin Luter, kilisenin baskılarına karşı çıktığı için afaroz edilmiştir. Luter ise afaroz edildiği yazılı kağıdı herkesin gözü önünde yırtıp atmıştır. Martin Luter'in tepkisinden sonra Avrupa'da mezhep savaşları çıkar. Bu mezhep savaşları yüzyıllar boyu sürmüştür.

İslam Dünyası, bilimde teknolojide devrimler yapıp, büyük alimler yetiştirmiştir

İslam Dünyası 8. Yüzyılda Abbasiler döneminde bilimde, teknolojide ve felsefede büyük devrim yaşamış ve büyük alimler yetiştirmiştir. Hatta bu alim ve şairlerin Avrupa Rönösansının doğmasında büyük etkileri vardır. İslam dünyası Avrupa'nın aksine mezhepler savaşını da yaşamamıştır. Ama biz birbirimizi yedik, yemeye de devam ediyoruz.

İslam Dünyasında ilk Kurtuluş Savaşını veren Türkiye'dir

Osmanlı aydınlanması 3. Selim'le başlar. Osmanlı, toptan kötüdür, toptan iyidir böyle bir şey yok. Osmanlının iyi yanları, iyi yöneticileri vardır. Osmanlı döneminin önemli şair ve yazarlarının Osmanlı veTürk aydınlanmasına önemli katkıları olmuştur. Sonuç olarak Fransız Devriminin etkisiyle milliyetçilik duyguları ve akımları bütün Dünya'yı sarmıştır. O nedenle de Osmanlı Devleti topraklarını koruyamamıştır. Örneğin Yunanlılar, Bulgarlar ve diğer Balkan ülkeleri "Biz Türk ve Osmanlı değiliz" diyerek ayrılmışlardır. Bu Osmanlı'nın aleyhine olmuştur. Ama bunu yanında topraklarımızı kaybetmemize rağmen aydınlanma devam etmiş. Ne yazık ki topraklarımızın kaybedilmesi ve sonrasında Kurtuluş Savaşı, İslam Dünyasında hiç olmamış bir şeydi. İlk kez bir Kurtuluş Savaşı verilmiş ve arkasından Cumhuriyetimiz kurulmuştur.

Cumhuriyet'e Atatürk'e hakaret edenler, devleti idare edenler tarafından itibar görüyor

Şimdi birileri diyorki "Cumhuriyet kurulurken halifelik niye kaldırıldı" Halifelik Abbasilerle birlikte bitti. Son halife Mervan'dır. Mervan, Cengiz Han'ın torunlarından Hülagü Han tarafından öldürülmüştür. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrasında bir soru üzerine "Esas işlerimiz bundan sonra başlıyor" diyerek hepimizin bildiği devrimleri gerçekleştirmiştir.

Arkadaşlar bu gün ne oluyor ? Birisi çıkıyor "Halifelik kaldırılacağına, keşke Yunan galip gelseydi" diyor. Ve bu kişi devleti idare edenler tarafından itibar görüyor.

Bu günlerde Cumhuriyet karşıtı söylemler olduğunu örnekler vererek anlatmaya devam eden Eker, "Atatürk, hiçbir zaman kendisini ön plana alarak konuşmamıştır. Biz demiştir, biz yaptık demiştir. Nutuk'u okuduğunuz zaman bunu göreceksiniz.

Ak Partili vatandaşlarımız da dahil Türkiye'nin büyük çoğunluğu Atatürkçü'dür

Biz Atatürkçü Düşünce Derneği olarak sadece biz Atatürkçüyüz demiyoruz. Böyle bir şey yok. Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu Atatürkçüdür. Biz Ak Partili vatandaşlarımızın da Atatürk'e saygı duyduklarını biliyoruz. Ama siyaset maalesef ki Türkiye'yi bu duruma getirmiştir. Atatürk'e ve Cumhuriyet'e dil uzatan o azınlıklara pirim verilip, adeta ödüllendiridiğine de şahit oluyoruz. Süremi biraz aştım, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. 

Dilek ve temenniler sonrasında tek liste ile seçime gidildi. Tek liste olarak sunulan Yönetim Kurulu üyeliklerine Dursun Eker, Cevdet Bozkurt, Tevfik Getir, Muammer Tülen, Şerafettin Uçal, Ünal Karaca ve Ali Başbuğ Domaç seçildiler.

Disiplin kurulu üyeliklerine Ali Kara ve Hasan Eker, Denetleme Kurulu üyeliklerine Sebahattin Durmuş, Osman Hangül, Rıza Çetinkaya, Genel Merkez üyeliklerine ise Mustafa Akkoca ve Mustafa Yılmaz seçildiler.

Yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapması bekleniyor

Mahmut Coşkun 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 19:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
atatürkçü düşünce
atatürkçü düşünce - 5 yıl Önce

atatürkçü düşünce;
demokrasidir...
cumhuriyettir...
laiklikdir...
özgürlükdür...
çağdaş eğitimdir...
kadın erkek eşitliğidir..
din ve vicdan özgürlüğüdür...
insan haklarına saygıdır...
ve bir çok insani değerleri içinde barındırır.
avrupa bu değerleri elde etmiş gözü gibi koruyor.
ya türkiye !!!...
ülke halkının yarısı bu değerleri yok sayma noktasında!!!...
hedef cumhuriyetin yüzüncü yılı diyorlar!!!..
hedef ne olaki ??? !!!...

Hikmet kartal
Hikmet kartal - 5 yıl Önce

merhaba arkadaşlar İstanbul Bahçelievlerde tandırevi kuzu çevirme ve sırık kebabı çok güzel bir yer deviren satlık 02126512880 05352874848 cep askerlik nedeni den dolayı subayı oldum bu yüzden satıyoruz

SIRADAKİ HABER

banner115