Boyabat’ta bulunan üstgeçitin hangi tarihte yapıldığını biliyor musunuz ?

Boyabat’ta bulunan üstgeçitin hangi tarihte yapıldığını biliyor musunuz ?

Boyabat’ta bulunan demir üstgeçitin hangi tarihte yapıldığını biliyor musunuz ?

Uzun yıllar boyunca Boyabatlı vatandaşlara hizmet eden  Boyabat Orman İşletme  önünde bulunan üstgeçitin hangi tarihte yapıldığını biliyor musunuz  ?

Adnan Menderes Bulvarı üzerinden yayaların güvenli bir şekilde  karşıya geçmesi amacıyla yapılan ve Boyabat’ta binlerce öğrenciye hizmet eden üstgeçit Orman Genel Müdürlüğü tarafından 1988 yılında yapılmıştır. Demir üstgeçitin yapım maliyeti ise o dönem 25 milyon liradır. Üst geçit 1988 yılı temmuz ayı içerisinde görkemli bir törenle hizmete girmiştir.

Boyabat Sesi Gazetesi Arşiv haberlerinde yer alan bilgilerde ‘’ 25 Milyonluk üstgeçit görkemli bir törenle açıldı.

Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde ilk kez Boyabat’ta uygulanan, Orman İşletmesi önündeki okulların yoğun olduğu yol üzerine kurula üstgeçitin, trafiğin güvence altına alınması amacıyla kurulduğu ifade edildi. Tören dolayısıyla yolun sağ tarafı trafiğe kapatıldı. Burada öğrencileri davullu zurnalı folklorik gösterileri törene ayrı bir renk kattı. Daha sonra Bölge müdürü tarafından hayırlı olsun dileğiyle üstgeçit hizmete açıldı. Orman lokalinde verilen çay ve pastadan sonra törene son verildi ‘’ ifadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2022, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115