Boyabat'ta Türk Müziği Konseri'ne büyük ilgi

Boyabat'ta "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" konserine yoğun katılım

Sinop'un Boyabat ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 ilde hayata geçirdiği "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında oluşturulan Türk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği eserleri seslendirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cihan Aygül, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 ilde hayata geçirdiği "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" projesiyle Türk Müziği Korosunun Türk Müziğinin gelecek nesillere aktarılması ve Türkiye'nin her yerinde yaşatılması amaçlanmıştır, dedi.

Aygül, konuşmasında "Teşriflerinizden dolayı saygıdeğer protokole, Boyabat Halk Eğitimi Merkezi ekip arkadaşlarıma, kor şefimiz Murat Köroğlu'na, değerli koristlerimize ve değerli ailelerine, programımıza katılarak bize destek veren siz değerli gönül dostlarımıza, sevgili Boyabatlılarımıza çok teşekkür ediyorum. Sizleri birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini seslendiren koromuzla baş başa bırakıyor, iyi seyirler diliyorum" ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından, Boyabat Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde gönüllülük esasına dayalı farklı mesleklerden 23 korist ve Müzik Öğretmeni Murat Köroğlu'nun koro şefliğini üstlendiği Türk Müziği Korosu üç ay süredir yaptıkları hazırlık çalışması sonrasında 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda Türk Müziği eserlerini izleyicilerine seslendirdiler.

15 Türk Sanat Müziği eserini seslendiren koro, izleyicilerin büyük beğenisini kazanıp alkışlanırken konser bitiminde İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz'ın eşi Zahide Reyhan Yılmaz, Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar ve Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Çok tarafından koro tebrik edilip, Koro Şefi Murat Köroğlu ve program sunucusu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Songül Yavuz'a çiçek takdim edildi.

Belediye Başkanı Coşar, "Bu gece TRT'deki bir canlı müzik programı gibi sesleriyle sedalarıyla bizlere güzel bir gece yaşatan başta milli eğitim müdürümüz Osman Özkan bey olmak üzere, sunucumuz değerli hocamıza, tüm koromuzdaki sesleriyle icra eden korist demiyorum, değerli ses sanatçılarımıza demek istiyorum, bizleri ihya ettiniz, hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Yetkili arkadaşlarımızdan böyle güzel programların daha sık tertip etmelerini onlardan rica ediyorum. Boyabat Belediyesi olarak bize düşen bir görev olursa her zaman maddeten ve manen yanınızda olacağız. Tüm izleyicilerimiz, halkımız adına tekrar teşekkür ediyor, sağ olunuz var olunuz diyorum." ifadelerinde bulundu.

Program hatıra fotoğrafları çekilerek sona erdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2023, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115