Boyabat'ta 8 bin 350 öğrenci karne aldı

Boyabat'ta 8 bin 350 öğrenci karne aldı

Boyabat'ta 8 bin 350 öğrenci karne aldı

Sinop'un Boyabat İlçesindeki okullarda 8 bin 350 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin sona ermesi nedeniyle okullarda karne heyecanı yaşandı. İlçe genelinde 8 bin 350 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz konuya ilişkin bir mesaj yayımladı. Yılmaz öğrenci, öğretmen ve  velilere hitaben yaptığı açıkalmada ;  '' Boyabat'ta  8.350 öğrencimiz, 620 öğretmenimiz ile birlikte, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılını başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. 

Uzun ve verimli geçen bir eğitim öğretim döneminin ardından tatili hak eden anaokulundan liseye kadar tüm öğrencilerimizi kutluyorum.

Sevgili Öğrenciler;

Karne heyecanını yaşadığınız bu gün başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Aldığınız kötü notları değiştirmek, kendinizi geliştirmek ve eksikliklerinizi gidermek tamamen sizin elinizdedir ve bu tatil bunun için büyük bir fırsattır. Sizlerden tatilde öncelikle dinlenmenizi, daha sonra da bol bol kitap okumanızı istiyor, hepinize iyi tatiller diliyorum.

Değerli Veliler;

Karne notları, çocuğunuzun bir yıl boyunca gösterdiği çalışma davranışlarının ürünüdür. Ancak bu notlar çocuğunuzun kişilik değerlendirmesi değildir. Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeliyiz. Unutmamalıyız ki karne tek başına başarı göstergesi değildir. Çocuğunuza, onu suçlamadan eksiklerin nereden geldiğini tespit ederek yaklaşınız. Her bireyin başarılı olabileceği alanların bulunduğunu ve bunların keşfedilebileceğini çocuğunuza anlatınız. Evlatlarınızla beraber sağlıklı ve mutlu bir tatil dönemi geçirmenizi temenni ediyorum.

Değerli Öğretmenler;

Eğitim öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz çaba ve özverili çalışmalarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yaz tatilinin tüm öğrencilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. '' ifadelerini kullandı.

- Boyabat Sesi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115