Boyabatlı kadınların emeği dijitale taşındı

Boyabatlı kadınların emeği dijitale taşındı

Boyabatlı kadınların emeği dijitale taşındı

Kastamonu, Çankırı ve Sinop'taki kadın kooperatiflerinin bir araya gelerek oluşturdukları birlik, ürünlerini e-ticaret platformu üzerinden satışa çıkardı.

Dezavantajlı Kadın Gruplarına destek vermek, maddi katkı sağlamak, Boyabat'ın markalarını oluşturmak, yöresel el sanatlarını ve yöresel dokumayı geliştirmek amacıyla  kurulan  '' Boyabat Kadın Koopertifi '' ürünleri  e-ticaret platformu üzerinden satışa çıkarıldı. Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta bulunan kadın kooperatiflerinin ürünlerinin satıldığı Gücüm Emeğim Platformu Kastamonu’da düzenlenen program ile tanıtıldı. 14 Kooperatifin yer aldığı platformda Boyabat Kadın Kooperatifi’nin başlangıç için Boyabat Çemberi, Boyabat Tarhanası ve Boyabat Eriştesi yer aldı.

S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği Başkanı Serpil Durgut kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Durgut açıklamasına devamla ; "'Kadınların gücü emeğinden gelir' vizyonuyla çıktığımız bu yolda kadınlar olarak daha fazla kadına destek olabilmek ve güçlenmek için bir araya geldik. Birlikte isek cesuruz. Birlikte isek yol alırız. Gücünüzün, emeğimizden ve birliktelikten geldiğinin farkındayız." diye konuştu.

Programa, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu , Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ile kadın kooperatifleri üyeleri katıldı.

Platforma ulaşmak isteyenlerin ‘’ www.gucumemegim.com'' adlı web sitesini ziyaret etmesi gerekmekte.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115