Boyabat'ta kendisini darp eden kişiyi Kızılay'a kan verme şartıyla affetti.

Boyabat'ta kendisini darp eden kişiyi Kızılay'a kan verme şartıyla affetti.

Boyabat'ta kendisini darp eden kişiyi Kızılay'a kan verme şartıyla affetti.

Boyabat ilçesinde kendisini darp eden kişiyi Türk Kızılayı'na kök hücre ve kan bağışında bulunması şartıyla affetti. 

Candan öte can olabilmek, Boyabat'ta yürekten arzu dilen uzlaşma gerçekleşti! 

Boyabat'ta bir kişinin darp edilmesi nedeniyle soruşturması başlatılan genç Samet. Mustafa E. Türk Kızılayı'na kök hücre ve kan bağışında bulunması şartını "candan öte can olabilmek" düsturuyla hemen kabul ederek hem yargılanmaktan kurtuldu, hemde bir cana can verme imkanını oluşturdu. 

Boyabat'ta isminin açıklanmasını istemeyen bir kişinin darp edilmesi nedeniyle hakkında "Basit yaralama ve Tehdit" suçundan soruşturma başlatılan genç S.M.Erkil; soruşturma dosyası Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosuna yönlendirilmesinin ardından uzlaştırmacı tarafından, tarafların Türk Kızılayına Kök Hücre ve Kan Bağışı Koşuluyla uzlaştılar. 

Adalet Bakanlığı tarafından ceza sistemindeki alternatif çözümlerden olan şüpheli ve mağdur arasındaki anlaşmazlıkların tarafsız uzlaştırmacı marifetiyle çözümünü sağlayan uzlaştırma kapsamında ismini açıklamak istemeyen olayın mağdurunun talebi olan Kan Bağışı ve Kök Hücre bağışı "Candan Öte Can Olabilmek" sloganıyla S.M.Erkil tarafından hemen kabul edilerek Boyabat'ta yürekten arzu edilen bir uzlaşma sağlandı . 

Uzlaşmaya varılması sonrasında tarihinde Samsun merkezli Türk Kızılayı Orta Karadeniz kan merkezinin Boyabat'a gönderdiği Beyazıt Camisi önündeki Kan Bağışı aracına gelen Erkil, Kan Bağışı ve Kök Hücre Bağışında bulundu, beraberindeki bir arkadaşına da kan vermesi önerisinde bulunarak onun da kan bağışında bulunmasını sağladı.

Erkil, hayat kurtarabilme umudunun kendisinde bir farklılık oluşturduğunu bundan sonra kavga etmeyeceğini belirterek Adalet Bakanlığına ve Boyabat'ta kendisine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti. 
 

UZLAŞTIRMA NEDİR YASAL MAHİYETİ HAKKINDA BİLGİ 

Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı  bünyesinde oluşturulan Uzlaştırma mahiyeti, tarafların özgür iradeleriyle belirleyeceği edim karşılığında veya edimsiz olarak anlaşmalarıdır.

Uzlaştırma süreci tarafların kabulüyle başlar, taraflardan biri kabul etmezse süreç işlemez. Taraflar uzlaşma sağlanana kadar bu yöndeki iradelerinden her zaman vazgeçebilirler. Şüpheli/sanık ile mağdur/katılan veya suçtan zarar gören arasındaki uzlaştırmada esas hakkındaki kararı taraflar kendileri verirler.
    

Uzlaştırmacı, Cumhuriyet başsavcılığı uzlaştırma bürosu tarafından görevlendirilen tarafsız ve bağımsız bir kişidir.
     
Uzlaştırmacı sadece görüşmelerin yürütülmesini kolaylaştırır.
        
Uzlaştırma müzakereleri gizli olarak yürütülür. Uzlaştırma müzakereleri sırasında tarafların konuyla ilgili olarak yapacakları açıklamalar mevcut soruşturmada ve disiplinle ilgili olanlar da dâhil olmak üzere, hiçbir soruşturma ve kovuşturmada ya da davada delil olarak kullanılamaz, herhangi bir yerde açıklanamaz. Soruşturma evresinde uzlaşmanın gerçekleşmesi ve edimin yerine getirilmesi hâlinde, şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilir ve adlî sicile kaydedilmez. Aksi hâlde kamu davası açılır. 

Mahmut Coşkun


Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2019, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115