Boyabat'ta CHP'nin 96'ıncı kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

Boyabat'ta, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 96'ıncı kuruluş yıl dönümü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 96'ıncı kuruluş yıl dönümü, dolayısıyla Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan CHP Boyabat İlçe Başkanı Murat Sezer, emperyalizme karşı verdiği mücadele ile mazlum uluslara örnek olan CHP'nin 96. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 96'ıncı kuruluş yıl dönümü, dolayısıyla Boyabat ilçesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene CHP İlçe Başkanı Murat Sezer ve ilçe yönetimi, ADD Boyabat Şube Başkanı Dursun Eker ve partililer katıldılar. 

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşu sonrasında CHP İlçe Başkanı Murat Sezer ve beraberindeki yönetici arkadaşları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. 

Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Sezer, "CHP 96 yıl boyunca siyasal, sosyal ve kültürel değişiklerin partisi olmuştur. 96 yıl önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan CHP, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik ilkelerini benimsemiştir. Kurulduğu günden bu güne kadar da bu ilkelere bağlı kalmıştır. 

Bu gün karşı karşıya kaldığımız ekonomik sorunlar, dış politikada karşılaştığımız zorluklar CHP'nin politikaları hayata geçirilerek alt edilebilir. CHP, iş arayanların, bağımsız yargı diyenlerin, yurtta sulh ve barış isteyenlerin, her türlü teröre ve terör örgütlerine karşı duranların, yarınlarından kuşku duymak istemeyenlerin partisidir. Bu günlerde yaşadığımız baskı ve zulmü direnerek yeneceğiz. 

9 Eylül 1923'te partimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu güne kadar vatanımız için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaşayan gazilerimize sağlık ve şükranlarımı ifade ediyorum." 


Bu gün ülkemizde uygulanan politikalar sonucunda geldiğimiz noktayı şöyle özetleyebiliriz diyen Sezer, sözlerine devamla "Türk toplumu denetim altına alınmıştır. Serbest piyasa ekonomisi adına sosyal, kültürel ve örgütlenme hakları ayaklar altına alınmıştır. Cumhuriyetin tüm sanayi kuruluşları, üzerinde kurulu toprağının yarı fiyatına satılmıştır. İşçi ve memur örgütleri siyasi iktidarın oyuncağı durumundadır. 

İçte ve dışta karşılaştığımız bu olumsuz tabloyu tersine çevirmek, CHP'nin en önemli görevidir. Bu gün çağ dışı, bilim dışı güçlere karşı mücadele eden CHP, kendi iktidarında içte ve dışta karşılaştığımız tüm sorunları çözecektir."
dedi. 

CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, konuşması sonrasında katılımcılara teşekkür edip programı sonlandırdı. 

Mahmut Coşkun