Boyabat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Boyabat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.

Boyabat ilçesinde 97. Yıldönümü dolayısıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ardından Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığında görevli J. Asb. Çvş. Hüseyin Güneş tarafından günün anlam ve önemi üzerine konuşma yapıldı. 

Güneş, konuşmasında 30 Ağustos'un yüce Türk milletinin emperyalist işgalci ordularını anavatan topraklarından kesin olarak atıldığı ve bağımsızlığın kazanıldığı büyük zaferdir dedi. 

Güneş konuşmasında "Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. 

Anadolu halkı tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakarlıklarla verdiği Kurtuluş Savaşı'nda, en son Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. Bu zafer Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. 

Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramı ve TSK günümüz kutlu olsun"
ifadelerinde bulundu. 

Program, Kaymakam Aksoy'un makamında tebrikat kabul töreniyle sona erdi.

Programa Cumhuriyet Başsavcı Soner Akın, Boyabat İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Candaş Can, Baro Temsilcisi Av. Hüseyin Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutan Vekili K. J. Astsby Bçşv. Özay Topçu, Askerlik Şubesi Başkanı Yavuz Tutgaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, daire amirleri, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Mahmut Coşkun