Boyabat'ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri

Boyabat'ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" 2020 etkinlikleri

Boyabat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programında,  İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy'un beraberindeki heyet şehitlik, şehit kabirleri ve yakınlarının ziyaret ettiler.

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programında İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy'un başkanlığındaki heyet Boyabat Şehitliğinin ziyaret ederek, şehitler için saygı duruşunda bulunup, hep birlikte İstiklal Marşımızı okumalarıyla başladı. 

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Boyabat İksitadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Dağıstan Çağıran, İlçe Jandarma Komutanı J.Asb Üçvş. Hasan Kocaman, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, kurum amirleri, stk temsilcileri, şehit yakınları ve vatandaşların katıldığı heyet, şehitlik programı sonrasında Şehir Mezarlığındaki şehit kabirlerini ziyaret ettiler. Kabirlerin başında İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

15 Temmuz 2020 Anma programı ilçe merkezindeki Tarihi Kasaplar Çarşısı avlusunda düzenlenen 15 Temmuz Resim Sergisinin protokol tarafından açılışı ile devam etti. Sergide 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi resimleriyle ülke geneli ve Boyabat'ta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası objektiflere yansıyan görüntüler yer aldı.

Heyet, daha sonra ilçe genelindeki şehit kabirlerini ve yakınlarını ziyaret etmek için sergi alanından ayrıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115