Boyabat Kurban Pazarında Canlılık

Kurban Bayramına iki gün kala (19.08.2018 Pazar) gurbetçilerin de gelişiyle Boyabat Kurban Pazarında hareketlilik görülüyor.

Boyabat Kurban Pazarında Canlılık

Boyabat Kurban Pazarında Canlılık

Kurban Bayramına iki gün kala (19.08.2018 Pazar) gurbetçilerin de gelişiyle Boyabat Kurban Pazarında hareketlilik görülüyor.

2018 Yılı Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması sonrasında gurbette yaşayan vatandaşlarımızın da hem tatil, hem bayram hem de hısım akrabayı ziyaret amacıyla ilçemize akın etmeleri hayvan pazarında ve çarşı içinde hareketliliğe yol açtı.

Kurban pazarında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak kadat küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar olmasına karşın alıcıların biraz daha aşağıdan alabilir miyim, satıcıların da değerinde satayım niyetiyle karar vermekte zorlandıkları görülüyor.

Kurbanlık hayvan alan vatandaşlarımızdan bir bölümü fiyatları biraz fazla bulurken, satıcılar da besi masraflarının artması karşısında "Bir yıl önceki besi fiyatlarıyla maliyetimiz olsaydı, geçen yılki fiyatlardan satardık, bu fiyatlar alıcılar için uygundur." dediler.

Pazardaki fiyatların geçen yılki fiyatlara göre yüzde 20 civarında daha yukarıda olduğu görülüyor. Küçükbaş hayvanlar 1000 - 1700 lira arasında fiyatlanırken, büyükbaş hayvanlarda 5.000 liradan başlayıp 15.000 liraya kadar yükselebiliyor.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Usta Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "İlçemizde vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak miktarda kurbanlık hayvan mevcuttur. Kurban pazarında 2 veteriner hekimimiz görevli olarak bulunmakta olup denetim görevini yapmaktadırlar. Yine aynı şekilde 2 veteriner hekimimiz en uygun kesim olan askıda kesimle hizmet sunan Boyabat Belediyesi Mezbahasında görevlendirilmiş olup kurban kesimi boyunca vatandaşlarımızın hizmetinde bulunacaklardır." ifadelerinde bulundu.

Bu günkü pazar bu şekilde geçerken, arefe günü arz ve talebin ne olcağı, fiyatlar biraz daha artacak mı, ya da düşecek mi  onu da yarın sizlerle paylaşacağız.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115