İşsiz kalan şair, pes etmedi 2 yıl simit sattı, sonra kokoreç..

İşsiz kalan şair, pes etmedi 2 yıl simit sattı, sonra kokoreç..

Şu an Boyabat ilçesinde yaşayan ve pandemi öncesinde şiir konseri organizatörü olarak Türkiye genelinde ve Boyabat'ta 70 civarında programlar düzenledi. Turneler gerçekleştirdi.

Şair, şiir konseri organizatörü Hasan Melih Koşar'la kokoreç tezgahı önünde işsizlik döneminde neler yaptığını, kokoreçin nerden akla geldiğini, her şeyi konuştuk, konuşma sonunda bir de güzel şiirini dinledik.

Pandemi döneminde tüm ülkede sanatsal organizasyonların durmasıyla birlikte kendi işini yapamayan evli ve 3 çocuk babası şair Hasan Melih Koşar, kendi deyimiyle "Taktık sepeti kolumuza, simit, poğaça, börek sattı." ilçenin sanayi bölgesinde 2 yıl boyunca çocuklarının rızkını çıkarmak için 15-16 saat ayak üzeri ekmeğinin peşinden koştu. Sonra el arabasında nohutlu pilav satışına "terfi"etti.

Koşar, şu anki kokoreç işi içinde "kendimi bir kademe daha terfi ettirerek" şu anki işine başladığını söylerken. "Beş yıldır Boyabat'ta bulunmakta olan Azerbaycan Türk'ü kardeşimiz İlkin Aliyev,Boyabat'ta İstanbul ve İzmir usulu kokoreçi getirdi. Bu arkadaşımız ke"ndi memleketinde polis memuru olduğu için ülkemizden ayrıldı. Ben de bu tezgahı satın aldım epey bir süre kokoreç yapımı uygulamalı kursunu eğitimini aldım.

Boyabat halkı ben simit satarken de, pilav satarken de yanımda oldu, destek oldu. Umuyorum ve bekliyorum ki İnönü İlkokulu bahçesinde de bizi yalnız bırakmayacaklardır." dedi.

Koşar'ın, Azerbaycan Türk'ü İlkin Aliyev'le helalleşip, Azarbeycan'a uğurlaması, duygusal konuşmalar, kokoreçin nasıl yapıldığı ve diğer görüntüler yukarıdaki video kaydımızdan izlenebilir.

Hasan Melih Koşar, müşterilerine paket servis olarak ta hizmet verdiğini belirterek,  

Sipariş için 0551 036 2552  numara aranabilir, dedi.

REKLAM

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2021, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115