Maviş şehir stadı kararlılığımızın bir sonucudur

Maviş şehir stadı kararlılığımızın bir sonucudur

MAVİŞ, SİNOP ŞEHİR STADI KARARLILIĞIMIZIN BİR SONUCUDUR

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Şehir Stadı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Maviş, revize edilen projesiyle daha da güçlendirilen ve kapsamlı hale getirilen, Sinop Şehir Stadı’nın 24 Aralık 2019 tarihinde Belediye inşaat yapı ruhsatı işlemlerinin tamamlandığını, stadın revizyon sözleşmesinin 25 Aralık 2019 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığında imzaladığını ve yapım çalışmalarının tüm hızıyla sürdürüleceğini söyledi.

 
PROJE REVİZESİYLE DAHA GÜÇLÜ ve KAPSAMLI OLACAK

Maviş, yeni projeyle Sinop Şehir Stadının deniz tarafında yer alan fore kazıklarının çapları ve sayılarının artırıldığını, derinliklerinin uzatıldığını, alanın deniz seviyesine kadar indirildiğini, dalga boylarının karayı aşındırması hesaplanarak projenin daha da güçlendirildiğini ifade etti.

 
OTOPARK TERASLARI TARİHİ SUR GÖRÜNÜMÜNDE OLACAK

Maviş, Sinop Şehir Stadının deniz tarafında otopark olarak kullanılmak üzere teras şeklinde 2 alanın oluşturulduğunu, yapılacak olan teras alanların stada deniz tarafından bakıldığında Sinop Tarihi Surları görünümünde olacağını söyledi. 

 
SİNOP KENDİNE YAKIŞAN BİR STADA KAVUŞACAK

Maviş, Sinopluların yaşam boyu spor yapmalarına imkanverecek özelliklere sahip olan 200 protokol, 14 engelli olmak üzere 8.714 kişi oturma kapasiteli, 7.500 m2 toplam kapalı alandan oluşan Sinop Şehir Stadının teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. 

Maviş, 37 m2 LED ekranlı futbol Scoreboard’un da yer alacağı Sinop Şehir Stadı içinde bireysel antreman salonları, fitnes salonları, engelli girişi ve engelli asansörü, bay-bayan hakem odaları, basın toplantı odası, antrenör odaları, doping kontrol odaları, basın çalışma, kamera yayın ve canlı yayın anlatım odaları, doktor odaları, dinlenme odaları ve VİP Salonlarının yanı sıra, uluslararası yarış standartlarına uygun olarak atma ve atlama gibi tüm sektörlerin yer alacağı 4 Kulvarlı Tartan Atletizmin pistinin de bulunacağını ifade etti.

 
MODERN AYDINLATMA SİSTEMİ OLACAK

Maviş, Sinop Şehir Stadının 2000 W metal projektör 4 taraflı profesyonel aydınlatma sistemi ile gece antreman ve futbol karşılaşmalarına imkan sağlanacağını ve sporseverlerin stattan daha uzun süre istifade edebileceklerini ifade etti.

STAD ALTTAN ISITMALI OLACAK

Maviş, Sinop Şehir Stadının otomasyon sulama sistemine sahip alttan zemin ısıtmalı doğal çim özellikli yapılacağından sporcularımız daha iyi şartlarda karşılaşmalarına devam edebilecekler dedi.

 EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR 

Maviş, bu büyük projenin Sinop’umuza kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanlarımıza, AK Parti İl Başkanımız Uğur Giresun’un şahsında tüm teşkilatımıza, Gençlik ve Spor Müdürümüz Kazım Açıkbaş ve tüm ekibine ve emeği geçen  herkese teşekkür ediyorum dedi.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
YORUMLAR
ekrem ayyıldız
ekrem ayyıldız - 4 yıl Önce

bırakın havuzu stadı kuleyi millete iş imkanı saglayın İŞ işiniz gücünüz RİV RİV

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138