CHP’li Karadeniz’den Makedonya ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Barış Karadeniz, TBMM heyeti ile birlikte Kuzey Makedonya’ya gitti.

CHP’li Karadeniz’den  Makedonya ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Barış Karadeniz, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki parlamento heyeti ile birlikte Kuzey Makedonya ziyaretinde bulundu. 

Ziyaretin ilk günü karşılama Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök tarafından yapıldı. Ardından Makedonya meclisinde Makedonya Meclis Başkanı ile TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki parlamento heyeti görüşme gerçekleştirdi. 

Devamında TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki parlamento heyeti; Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat ile görüşerek, Anayasa Mahkemesi binasını gezdi. 

Kuzey Makedonya ziyareti kapsamında; Balkanlar ve Doğu Avrupa'da Türk Kültürünün Kaybolan Değerleri sempozyumu ve Türkçe Eğitim Bayramı Resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda ''Anadilimiz Türkçe'' konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren 9 öğrenci ödüllendirildi. 

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök tarafından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet onuruna verilen yemek sonrasında TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından Gevgeli Belediyesi'ne yapılan törenle araç teslimi gerçekleşti.  

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138