Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Boyabat Cezaevi hakkında açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Boyabat Cezaevi hakkında açıklamalarda bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Boyabat Cezaevi hakkında açıklamalarda bulundu

02 Mart Cumartesi günü Boyabat’ı ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 59.000 m2 üzerinde yeni cezaevi yapım çalışmalarının başladığını açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Boyabat Adayı Ferhat Yıldız'ın Proje ve Aday  Tanıtım toplantısına katılmak üzere Boyabat’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç programda açılış konuşmasını yaptı. Bakan Tunç Boyabat’a yapılacak yeni ceza infaz kurumu hakkında açıklamalarda bulundu.  Böyle bir kurumu Boyabat’a kazandırmanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade eden Tunç konuşmasına şöyle devam etti ; ‘’ Yatırımlarımızı sonuna kadar takip ediyoruz. Adliye Sarayımız burada bizim dönemimizde yapılarak şehrimize çok yakıştı. Şimdi ise başkanımızın da ifade ettiği 59 bin m2 arazi bize tahsis edildi. Proje ihalesini yaptık projesi bittiğinde Boyabat’a kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız. ‘’ 

1954 Yılında hizmete açılan tarihi Eski Boyabat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu fiziki yapısı ve güvenlik yetersizliği nedeniyle 2021 Temmuz ayında Adalet Bakanlığı tarafından kapatılma kararı alınmış  ve kurum boşaltılmıştı.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2024, 11:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
boyabatlı
boyabatlı - 2 ay Önce

eski cezaevini pisliği ne zaman toplanıp temizlenecek.

SIRADAKİ HABER

banner115