Boyabat'ta 2021 yılı çeltik hasadı başladı

Boyabat'ta 2021 yılı çeltik hasadı başladı

Boyabat ilçesinde İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz'ın da katılımıyla 2021 yılı çeltik hasadı başlatıldı.

Boyabat ilçesi Bağlıca köyünde İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz'ın da katılımıyla 2021 yılının ilk çeltik hasadı törenle başlatıldı..

İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, biçerdöver tarafından yapılan çeltik hasat çalışmasını izlerken "Allah çiftçilerimize bereketini versin. İnşallah çiftçimizin yüzünü güldürsün." dedi.

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı da açıklamasında 2021 yılında toplam 33 köyde çeltik ekim ruhsatı alan 541 çiftçinin 17 bin dekar alanda çeltik üretimi yaptığını, tahmini olarak ilçede toplam 15-16 bin ton çeltik hasılatı beklediklerini söyledi.

Elmacı, "Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi de 2 gün sonra çeltiğin çeşidi ve randımanına göre 4,5 lira ile 5,5 lira arasında uygun taban fiyatlarıyla çeltik alımlarına başlayacak. Köylümüzü sadece tüccara bırakmadık. Tabii ki serbest piyasada üreticilerimiz istedikleri yere ürününü satabilir. Çiftçimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerinde bulundu.

Bağlıca köyü muhtarı ve çeltik üreticisi Birol Gökmen de "Bu sene taban fiyatları da güzel, verim de güzel, inşallah yüzümüz gülecek."dedi.

Çeltik hasat törenine İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Yunus Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve çeltik üreticileri katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2021, 01:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115