Boyabat Mantar Pazarı Canlandı, Fiyatlar Düştü

Boyabat Mantar Pazarı Canlandı, Fiyatlar Düştü

Boyabat ilçesi dağlarında mantar çıkmaması nedeniyle komşu ilçe dağlarına yönelen mantar toplayıcıları, pazara canlılık getirdi. 

Boyabat ilçesinde iklim koşullarının uygun olmaması nedeniyle mantar toplayıcı vatandaşların komşu ilçe dağlarına yönelmesiyle İnönü İlkokulu önündeki ana yol kenarına kurulan ve daha önce sönük geçen mantar pazarına canlılık geldi. 

İlçeye bağlı daha çok Sarıağaççayırı ve Yeşilyurt köylerindeki vatandaşların ek gelir elde etmek için Eylül, Ekim ve Kasım aylarında bol miktarda çıkan kanlıca mantarını yeterli yağmur yağmadığından Boyabat dağlarında bulamayınca komşu ilçeler Kargı, Alaçam, Gerze ve Erfelek dağlarına giderek topladıkları mantarla pazarının canlanmasını sağladılar. 

Yeşilyurt Köyünden mantar toplayıcısı Özgür Aşçı isimli vatandaş Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "Bu yıl ilçemizde yeterli yağmur yağmadığından mantar çıkmadı. Biz 3 ay boyunca kanlıca mantarı toplar satarız. İlçemizde mantar bulamayınca komşu ilçeler dağlarına giderek mantar topluyoruz. Pazara mantar getirmek için sabah saat 04.00'da araçlarımızla yola çıkıp 80-100 km yol gidiyoruz. Sabah kahvaltımızı dağda yapıyoruz. Aileden 3-4 kişi dere tepe çıkıp inerek zahmetli bir günün öğle sonrasında pazara dönüyoruz. Ortalama gidiş dönüş 150 km yol katediyoruz. Bazen aracımız çamura batıyor, arızalanıyor. Mantar pazara geliyor ama çok yoruluyoruz. İlk zamanlarda 20 liraya verdiğimiz mantar bu günlerde biraz bollaşınca kilosunu 10-15 lira arasında satıyoruz. Bazen alıcı bulamayız elimizde kalır endişesiyle de kilosunu 8-10 lira arasında toptancıya veriyoruz. Şunu da ifade edeyim ki fiyatlar düştükçe vatandaşlarımız pazarlık yapıp daha da aşağıdan almak istiyor, lütfen diyorum bizlerin emeğine saygı duyun." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

YEŞİLYURT KÖYÜNDEN ÖZGÜR AŞÇI  İSİMLİ ARKADAŞIMIZ MANTAR TOPLAMA SERÜVENİNİ BİZİMLE PAYLAŞTI  (Kendisine çok teşekkür ediyoruz.)

 


 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 17:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çevre kirliligi
Çevre kirliligi - 4 yıl Önce

Satış yapılması çok güzel ama satışı yapan koylulerimiz aşırı pislik bırakıyor arkasında çöplerin bir poşet veya çöp konteynerına atmayı düşünsel satıştan çok daha memnun kalacağız hersey devletten beklenmEmeli gece o yolda yürümek imkansız her yer mantar çöpü ayak altında kayiyor bu konuda köylüler uyarılmali

GERZELİ
GERZELİ - 4 yıl Önce

çevre illere geliyorlarmış. gelmeyin kardeşim. biz kendi dağımızda sizden geçemiyoruz. adam gelmiş köyümüzdeki dağda geziyor. bize caka satıyor. her yerde boyabatlı....


yok git-gel 150km yapıyormuş. yapma!.
mantar senin dağında yoksa satma!

evimizin 30 mt yanından mantar topluyorlar. kim elin boyabatlısı!

ayrıca belgeniz olmazsa jandarma ceza keserse geçmiş olsun.

sonrada 150km yol + ceza yiyoruz diye ağlarsınız!

https://www.tarim.com.tr/Belge-Olmadan-Toplamak-Yasak,39971h

AysenBasoglu Kose.
AysenBasoglu Kose. - 4 yıl Önce

Köylünun emegine saygi duyulmali.Afiyet olsun.

Hayriye YELALDI
Hayriye YELALDI - 4 yıl Önce

Harika biz ancak resimlerde görüyoruz memleketin mantarını

SIRADAKİ HABER

banner115