Boyabat'a Yılın İlk Karı Yağdı

Boyabat'a Yılın İlk Karı Yağdı

Boyabat'a Yılın İlk Karı Yağdı

Boyabat ilçesine 1Kasım günü yılın ilk karı yağarak dağları beyazlara bürüdü.

Havaların soğuması ve meteoroloji istasyonları tahminlerine göre Karadeniz'de yüksek kesimlere kar yağışı olacağı hava tahmin raporlarını evlerimizde izlerken Boyabat ilçesinin yüksek kesimleri olan Bürnük ve Dranaz Tüneli çevresi de kar yağışıyla beyazlara büründü.

Mantar toplamak için 2 Kasım sabahı yola çıkan mantar toplayıcı vatandaşlarımız Bürnük ve Dranaz Tüneli çevresine yönelince kar süpriziyle karşılaştılar. Kar olmasına rağmen mantar toplamaktan vazgeçmeyen vatandaşlarımız karın altından çıkaracakları mantarları mantar pazarına getirecekler. Boyabat Sesi takipçilerinden Özgür Aşçı isimli arkadaşımız bize kar manzarası ve kar altındaki mantar fotoğrafları göndererek "Mantarın pazara inmesnde neler çektiğimizi, ne emekler verdiğimizi müşterilerimiz görsünler, hakkımızı versinler mantarı da afiyetle yesinler" ifadelerinde bulundu. Özgür Aşçı arkadaşımıza ve tüm mantat toplayıcısı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, bol mantar bulmalarını diliyoruz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2019, 11:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERZELİ
GERZELİ - 4 yıl Önce

"Mantarın pazara inmesnde neler çektiğimizi, ne emekler verdiğimizi müşterilerimiz görsünler, hakkımızı versinler mantarı da afiyetle yesinler"

emredersiniz paşaaaaaaaaaaammmmmmmmmm.

Bak abiciğim git kendi dağında topla. Senin şahsına demiyorum ama adam gelip köyün dağında topluyor. Ben gelip sizin köyün dağından belki de senin tapulu yerinden kuşburnu döngel ıhlamur vs toplasam olur mu?

Git yol boyunca yerleşim olmayan dağlarda topla!

Adam sanki o köydenmiş gibi at koşturarak mantar topluyor.... Bir de etrafı kirletmeseler ne güzel olacak!

SIRADAKİ HABER

banner115