Boyabat Kasaplar Çarşısı Restorasyonu Devam Ediyor

Boyabat Kasaplar Çarşısı Restorasyonu Devam Ediyor

Kasaplar Çarşısında Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Boyabat Tarihi Çarşısının yeniden canlandırılması ve cazibe merkezi haline getirilmesi için başlanan restorasyon projesi hızla sürüyor.

Proje çalışmaları Kasaplar Çarşısı diye bilinen alanda eski binaların cephelerinde yenileme çalışmalarıyla devam ediyor.

Kasaplar çarşısında eskiden belediye olarak kullanılan binada yöresel mimariye uygun malzemeler kullanılarak binanın estetik bir görünüme kavuşturulacağını belirten Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Söz verdik, yapıyoruz, laf değil, iş üretiyoruz, çarşıda tarih yeniden canlanacak” diye konuştu.

Başkan Çakıcı; "Boyabat çarşısının tarihi geçmiş yıllara dayanıyor. Seçildiğimizde söz vermiştik. Tarihi çarşıyı restore ederek, esnafımızın ve hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Kasaplar Çarşısı restorasyonunda hayırlısıyla sona geldik. Hedefimiz çarşının tamamının restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıdır" diye konuştu.

Boyabat Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Bürosu'ndan yapılan açıklamada; eski belediye hizmet binasının restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Boyabat Belediyesi Kültür ve Sanatevi olarak hizmet vereceği belirtildi. 

-Haber Merkezi
 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115