Boyabat Kurban Pazarı ve Giysi Pazarından Görüntüler Röportajlar

Boyabat Kurban Pazarı ve Giysi Pazarından Görüntüler Röportajlar

Kurban Bayramı arefesinde Kurban Pazarında kurbanlık hayvan satan üreticilerimizle ve kurbanlık alan vatandaşlarımızla görüştük, giysi pazarını gezdik esnaf ve vatandaşlarımızla konuştuk.

Kurban pazarındaki kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan satıcıları bu Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanlarını değerince satamadıklarını, hatta geçen yılki fiyatların altında satmak zorunda kaldıklarından yakındılar.

Hayvan besicileri, girdi fiyatlarındaki artışlara rağmen fiyatların düşmesinin kendilerini yaptıkları işten soğuttuğunu ve hayvancılığın karlı bir meslek olmaktan çıktığını belirterek devletin hayvan üreticilerinin sorunlarını bir ance çözmek için girişimde bulunmasını dile getirdiler.

Bazı üreticiler de bayram tatilinin uzatılmadığını ve gurbetten gelmesini tahmin ettikleri misafirlerin az olmasının fiyatları olumsuz etkilediğini ifade etti. Boyabatlı bir kasap esnafımız da "Aylardır Boyabat'taki köylülerimizden ve besicilerden kasaplık hayvan alamıyoruz. Herkes malını Kurban Bayramında satacağız diye bekletti. Ben Boyabat dışından hayvan almak zorunda kaldım. Tabii ki ihtiyaç fazlası kurbanlık hayvanların pazara inmesiyle ve gurbetten de fazla misafir gelmeyince Boyabat tabiriyle "Geri Gardı" fiyatlar düştü" dedi.

Kurbanlık alan vatandaşlarımız da fiyatların makul olduğunu, kendilerinin de gelir düzeylerinde fazla bir artış olmadığı için fiyatların çok ta düşmediğini söylediler.

Giysi pazarındaki esnaflarımız da "Normal pazar günlerindeki satışlarımız neyse o oldu. Fazla bir bayram hareketliliği yok" derken müşteri olan vatandaşlarımız da fiyatları normal bulduklarını söylediler.

Biz Boyabat Sesi ailesi olarak okuyucularımızın, tüm Boyabat halkının, gurbetteki vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, selam ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Not: Yukarıdaki toplam 40 dakikalık video görüntülerin montajında sıralama hatası oluşmuş. İzleyicilerimizin hoşgörüsüne sığınarak özür diliyoruz.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115