YKS ve KPSS Ortaöğretim sınavları artık Boyabat’ta yapılacak

YKS ve KPSS Ortaöğretim sınavları artık Boyabat’ta yapılacak

YKS ve KPSS Ortaöğretim sınavları artık Boyabat’ta yapılacak

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ÖSYM sınavlarından YKS ve KPSS Ortaöğretim sınavlarının artık Boyabat’ta yapılacağını açıkladı.

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, ÖSYM Başkanlığıyla yürütülen girişimler sonucunda Sinop il merkezinde yapılan YKS ve KPSS Ortaöğretim sınavlarının artık Boyabat’ta da yapılacağını açıkladı. Özellikle bu sınavlar için Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerinden il merkezine giderek konaklamak zorunda kalan öğrencilerin sınav kaygısının yanısıra barınma ve ulaşım sorunlarıyla da karşılaştığını ifade eden Maviş ‘’ Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki adaylar artık YKS ve KPSS  Ortaöğretim sınavlarına Boyabat’ta girebilecek.’’ dedi.

Maviş bununla birlikte Boyabat’ta 2022 yılında eğitim alanında yaşanan önemli gelişmeleri de paylaştı.

EHLİYET SINAVLARI DA ARTIK BOYABAT’TA YAPILIYOR

Boyabat’ta 2022 yılının önemli gelişmelerinden biri de ilçeye E-Sınav Merkezinin kurulması oldu.

Ocak ayı itibariyle Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Ek binasında faaliyete başlayan E-Sınav Merkezinde, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu teorik sınavı ile Mesleki Eğitim Merkezi

Ustalık-Kalfalık sınavları yapılmaya başlandı.

Böylece Boyabat’ın yanı sıra Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki vatandaşların da Ehliyet Sınavı ile ustalık ve kalfalık sınavları için Sinop il merkezinde gitmelerine gerek kalmadı.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2023, 15:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ela
Ela - 1 yıl Önce

Açıköğretim sınavlarıda olsun lütfen

Boyabatlı
Boyabatlı - 1 yıl Önce

Bu karar sanki türkiyede diğer büyük ilçelerde alınmadıda sadece boyabat içinmi alındı. Özel okul, kurs, kitap basma işleri nasıl gidiyor iyimi.

Boyabatlı
Boyabatlı - 1 yıl Önce

2012 kpss sınavını bir araştırın bakalım.

SIRADAKİ HABER

banner115