İbretlik insan Hicap hakka yürüdü

İbretlik insan Hicap hakka yürüdü

Sinop'ta ibretlik insan Hicap hakka yürüdü

Sinop'ta yaşayan ibretlik insan Hicap Şen 70 yaşında hayatını kaybetti.

Sinop'un Uzungürgen köyünde 70 yaşına kadar duymadan, görmeden ve konuşamadan ancak sadece dokunma duyusu ile normal insanlar gibi yaşayan Hicap Şen hayatını kaybetti. 

Herkesin çok sevdiği Hicap, 70 yıla sığdırdığı yaşamında, dokunma duyusu dışındaki hiç bir duyu organı çalışmadığı halde normal insanlara taş çıkarttı.

Şen, kimseye ihtiyaç duymadan, yemeğini yapıyor, hayvanlarını otlatıyor, günlük tüm ihtiyaçlarını normal insanlar gibi karşılayabiliyordu. Her gün 1.5 kilometrelik yolu takip ederek köy kahvesine giden Hicap Şen, bir kere dokunduğu insanı bir daha unutmuyor. Tüm duyu organlarını parmak uçlarında toplayan ve çevrede biyonik adam diye anılan Hicap Şen, ahşaptan yaptığı bıçak sapları, tabak ve kaşıklar ile görenleri şaşırtıyordu. Kimse ona anlatmadığı halde bayram namazlarını kaçırmayan Hicap Şen, tiryakisi olduğu sigarayı içerken aile byüklerinin geldiğini ön sezileri ile hissediyor ve hemen sigarasını söndürüp saklıyordu. Hicap'ın tüm duyularını kaybetmesinin nedeni ise küçüklüğünde geçirdiği menenjit hastalığıydı.

Hicap Şen'in ölümü büyük üzüntüye neden oldu. Hicap Şen, bugün (14 Ocak 2020) öğleni müteakip Uzungürgen köyünde toprağa verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138