Sinop'ta Biyolojik Mücadele Laboratuvarı kuruldu

Sinop'ta Biyolojik Mücadele Laboratuvarı kuruldu

SİNOP'TA BİYOLOJİK MÜCADELE LABORATUVARI KURULDU

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Biyolojik Mücadele Laboratuvarı kuruldu.

Sinop Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan Biyolojik Mücadele Laboratuvarında yapılan çalışmalar Bölge Müdürü Celal Kanbur, Orman Koruma Şube Müdürü  Evren Faik Ayran ve Sinop Orman İşletme Müdür Hüseyin Altınel tarafından kontrol edildi. 

Laboratuvar sorumlusu Biyolog Gülçin Küçükbaş tarafından yetkililere laboratuvarda yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Laboratuvarda programlanan çalışmalarda Torymus sinensis üretildiği, devamında Thanasimus formicarius ve Clerus mutillarius üretilmesi ile ilgili bilgiler yetkililerle paylaşıldı.

Biyolog Gülçin Küçükbaş'tan edinilen bilgiye göre, "Çalışmaların ilk etabında Sinop İlinde kestane üretimini tehdit eden Kestane Gal Arısı (Dryocosmus kuriphulus) ile mücadele kapsamında yırtıcısı olan Torymus sinensis üretim çalışmalarının ardından elde edilen ilk yırtıcılar Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü Türkeli İşletme Şefliği 111 ve 113 nolu bölmelere 2000 adet salım yapılarak Kestane Gal Arısının artışının ve olumsuz etkilerinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2022, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115