Boyabatlı Öğrenciler Kırkkızlar Efsanesini Türkiye'ye tanıtıyor

Boyabatlı Öğrenciler Kırkkızlar Efsanesini Türkiye'ye Tanıtmaya çalışıyor.

Boyabatlı Öğrenciler Kırkkızlar Efsanesini Türkiye'ye tanıtıyor


Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Kırkkızlar Efsanesini Türkiye'ye Tanıttı

Okulların işbirliği içinde proje yaparak öğrenci gelişimlerini arttırmayı amaçlayan Avrupa Okullarının İletişim Platformu olan Etwinning okul ağında 2018 yılı Nisan ayında ülke genelinde başlattığı ve ülkemizin 40 farklı şehrinin Efsanelerinin derlendiği ''Şehrimin Efsaneleri'' isimli etwinning projesi başarı ile tamamlandı.

Proje kapsamında; Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Alkım Can Kalyoncu rehberliğinde 5 öğrenci Boyabat Kalesi karşısında bulunan Kırkkızlar Kayalıkları ile ilgili halk arasında “Kırkkızlar Efsanesi” olarak bilinen efsane hakkında yerel halkla görüşüp, kaynak taraması yaptı. 

Ülkemize ait kültürel zenginlikleri araştırarak öğrenmeleri ve yörelerinde anlatılan efsaneleri derleyerek bir dijital kitapta toplamaları amacıyla gerçekleştirilen. “Şehrimin Efsaneleri” isimli proje, Türkiye genelinden 40 ilden 49 proje ortağının katılımı ile üç aylık bir süreçte gerçekleştirildi. 

Proje sürecinde projeye katılan öğrenciler bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak yörelerinde anlatılan önemli efsaneleri derlediler.

Kaynak taraması ve kaynak kişilerle görüşme şeklinde yapılan çalışmalar projenin twinspace sayfaları üzerinden de paylaşıldı. Web 2.0 araçlarının da yoğun olarak kullanıldığı projede öğrenciler kendilerini digital platformlarda geliştirme imkanı da buldular.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nun ŞEHRİMİN EFSANELERİ İSİMLİ ETWİNNİNG PROJESİ twinspace sayfasına: https://twinspace.etwinning.net/62748/home adresinden ulaşılabilir.

Proje sonunda yapılan çalışmalar Ulusal Destek Servisine sunularak Ulusal Kalite Ödülüne başvuruda bulunuldu.

-Haber Merkezi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Saym.dikkalesahane
Saym.dikkalesahane - 6 yıl Önce

Sahane

SIRADAKİ HABER

banner115