Boyabat Meslek Lisesi'nde Tubitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı 

Boyabat Meslek Lisesi'nde Tubitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı 

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. 

Okul salonunda açılan fuara İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Okul Müdürü Bahire Demirtaş açılış konuşmasında fuara katılanlara teşekkür edip, bilim furaındaki amaçlarının, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirme, yeteneklerinin farkına varma ve kendini ifade etme olanağını sağlamaktır dedi. 

Demirtaş, konuşmasına devamla "İçinde bulunduğumuz yüzyılda teknolojinin hayatımızdaki yeri her geçen gün büyümekte, teknolojiye ayak uyduramayan ülkeler bunu başaran ülkeler karşısında üretim kaybı yaşamaktadırlar. Bu nedenle teknolojinin henüz pratiğe dökülmemiş hali diye tanımlayabileceğimiz bilim kavramının üzerinde ciddiyetle durulması gerektiği, kaçırılmaz bir gerçektir. Bilimin pratiğe dökülerek teknolojik hale getirilmesi ise topluma olan yararını bir kat daha arttırmaktadır. 

Okulumuzun ilimizde tübitak tarafından desteğe layık görülen 23 okul arasında bulunmasının haklı gururunu yaşıyor, her fikir değerlidir ilkesi ile hazırlanış olduğumuz bu fuarda emeği gecen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederek siz katılımcılarımıza saygılar sunuyorum"
dedi 

Konuşma sonrasında okulun folklor ekibi oyunlarını sergilediler. Daha sonra İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve diğer ilgililer tarafından serginin kurdele kesimi yapılıp, sergi gezildi. 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 19:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
SADIK GÖREN
SADIK GÖREN - 5 yıl Önce

Emeği geçenlerinin ellerine saglik

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138