TEMA Vakfı Boyabat’ta faaliyetlerine devam ediyor!

TEMA Vakfı Boyabat’ta faaliyetlerine devam ediyor!

TEMA Vakfı Boyabat’ta faaliyetlerine devam ediyor!

Gücünü Türkiye’nin dört bir yanındaki gönüllülerinden alan TEMA Vakfı, Sinop’un Boyabat İlçesinde de çalışmalarına devam ediyor. 

Boyabat İlçe Sorumlusu olarak göreve başlayan Melek Özkırış TEMA Vakfı’nı temsil etmekten büyük bir gurur duyduğunu belirterek; “Bugün ülke genelinde bir milyonu aşkın gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nı ilçemizde temsil etmek benim için büyük bir mutluluk. 

Bu büyük sorumluluk ile ilçemizin, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarının korunmasına dair bilinci geliştirmek üzere gönüllü ekibimle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Bu kapsamda öncelikle, Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA, Genç TEMA ve Mezun TEMA gruplarını oluşturarak gönüllü sayımızı artırmayı ve ilçemize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlamayı hedefliyoruz. 

Bu çalışmalarımızı gerçekleştirmek için her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Bu sebeple kalbi doğa için atan herkesi TEMA Vakfı gönüllüsü olmaya çağırıyoruz” dedi.

TEMA Vakfı Sinop Boyabat İlçe Sorumluluğu ekibi, yaşanabilir bir gelecek için kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütmek; verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunmasını sağlamak için çalışacak. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirerek TEMA Vakfı’nın ücretsiz doğa eğitimlerini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştıracak.

TEMA Vakfı Hakkında :

TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. 

Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde 1 milyonu aşkın gönüllüsü bulunuyor. TEMA Vakfı bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağladı. Doğal varlıkları korumak için açtığı/müdahil olduğu 283 davanın 166’ini kazandı. Onlarca dava hala devam ediyor. 27 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 22,3 milyon fidanı toprakla buluşturdu. 

22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 milyon meşe palamudu ekti. 312 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesi yürüttü. 5 milyonu aşkın öğrenciye doğa eğitimleri ve farkındalık çalışmaları ile ulaştı. 50 binden fazla öğretmene ve 35 bini aşkın kamu görevlisine çevre seminerleri verdi. 90'dan fazla kitap yayımladı ve kamuoyuna sundu. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak | Land for Life ödülünü ilk kazanan oldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2023, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138